В едно от последните проучвания на американски учени се оказа,

...
В едно от последните проучвания на американски учени се оказа,
Коментари Харесай

Този зеленчук може да ви помогне да отслабнете и да ви спаси от хипертония и диабет

В едно от последните изследвания на американски учени се оказа, че патладжанът съдържа мощен антиоксидант - хлорогенова киселина. Има удобен резултат върху здравето на сърдечно-съдовата система и черния дроб, а също по този начин може да се употребява за профилактика на захарен диабет, туберкулоза и някои типове рак, написа zdrave.to.

Китайски учени стигнаха до заключението, че антоцианините, извлечени от патладжани, могат да предпазят ДНК от увреждане. Освен това този зарзават може да ви помогне да отслабнете, защото е нискокалоричен, само че засища добре.
Пулп от патладжан
Използва се при атеросклероза, отоци, проблеми в работата на сърдечния мускул и като превантивна мярка за развиване на подагра, защото отстранява добре пикочната киселина от тялото.

Пулпата се употребява като холеретично средство, а също по този начин съвършено почиства кръвоносните съдове от холестеролни отлагания. Благодарение на високото си наличие на фибри, тази част от патладжана оказва помощ за нежно разчистване на червата и попречване на запек.

Инфузия на пулпа от патладжан има жлъчегонно деяние. За да го приготвите, зеленчукът би трябвало да се обели, да се нареже пулпата на кубчета и да се излее една чаша вряща вода.

След това контейнерът би трябвало да бъде оставен на водна баня за 30 минути. Получената примес би трябвало да се филтрира и да се приема по половин чаша 3 пъти дневно преди хранене.
Кора от патладжан
Ако, когато белите патладжан, хвърлите корите в кошчето за отпадък, тогава знайте, че изхвърляте чудесно средство за лекуване на болести на устната празнина.

Кората би трябвало да се изсуши, да се смила на прахуляк и да се употребява като основа за вода за уста.

Прахът се употребява и за лекуване на високо кръвно налягане. За това се приема натрошена кора всеки ден по чаена лъжичка преди хранене.
Пресен сок
С помощта на сок от млад патладжан можете да излекувате екзема, повърхностни язви, да подобрите работата на сърдечния мускул и да изчистите кръвоносните съдове от холестерола.

За да извършите това, би трябвало да приемате 1-2 чаени лъжички сок на ден по време на хранене. Курсът би трябвало да продължи 10 дни.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР