В едно от последните гостувания на Бойко Борисов при Цветанка

...
В едно от последните гостувания на Бойко Борисов при Цветанка
Коментари Харесай

Борисов, какво по-точно казваш с Най-много се лъже преди избори

В едно от последните гостувания на Бойко Борисов при Цветанка Ризова той непосредствено съобщи: " Най-много се лъже преди избори и след лов ". Това се споделя нормалния звук, с който той споделя сходни неща: с подкупваща усмивка, народняшки комизъм, удовлетворение, че си схванал съществени политически правила в играта на тронове, която обаче гледаш не както сериала за развлечение, а ти се случва в личния живот и още по-конкретно има директна връзка с това животът ти да не върви прекомерно добре. 
И въпреки всичко, да се върнем към тази фраза. Какво по-точно желае да каже Борисов с нея? Признава, че той и ГЕРБ от дълго време лъжат преди избори? Признава, че всички лъжат преди избори и заради тази причина и той има право да лъже преди избори? Или пък по по роднински метод се придвижва в съзнанието на зрителя-избирател, знае какво си мисли той, и с цел да завоюва зрителя-избирател му споделя огледално какво мисли той? Изглежда като някакво пробутване на мост, на правилото " ние ги лъжем, че управляваме, те ни лъжат, че ни избират ".
И най-важното: по какъв начин по-точно човек да се стимулира да гласоподава откакто водачът на една страна в народен ефир умело афишира най-долният принцип на изборите? Тоест и ние би трябвало да си кажем - хе-хе-хе, по какъв начин единствено се лъже преди избори, и все пак - ха-ха-ха, да идем да гласуваме? Остана единствено след това да идем на лов и да се върнем със заек, разгласен за глиган, с цел да може да сбъднем изцяло тази надълбоко заседнала в политическо-ловния ни живот сентенция и смирено да приемем, че глиганските обещания преди евро вота по традиция ще преминат в заешка политическа действителност и това е окей. Никога не може да избягаш от националния фолклор - даже когато някъде другаде някакви хора кацат на Марс. 
Всъщност, за какво да не помислим за друго? Например по какъв начин да се направи по този начин, че предизборните обещания да не са като тези след лов? Може би има метод. Да кажем да бъдат обвързани със закон, който да прави по този начин, че това, че в случай че не изпълниш най-малко 50 % от това, което си заречен, автоматизирано да слизаш от власт. Просто тъй като си излъгал. Казваш, че междинната заплата ще стане 1500 лв. и пенсиите 500? Ето, минава време - те обаче не са станали такива, единствено ти си напазарувал площ на алегорични цени и твоята междинна банкова сметка се е е доближила до оптималната банкова сметка. И може би тогава би трябвало да подлежиш на някаква глоба - по същият метод, по който подлежиш в случай че на работа си дал поръчка, че ще изпълняваш избрана задача и след това не я изпълниш, тъй като си излъгал, с цел да те наемат изобщо. Шефът ти няма да те задържи и ще те освободи. Защо гласоподавателят, бидейки ти началник, да няма правото да те освободи, тъй като си лъжливо копеленце? Или би трябвало да чака нови четири години, след които да се надене като червей на куката на нови лъжливи обещания и по този начин всичко при тях да върви и всичко при теб да продължава да не върви? Навремето, когато Кольо Фичето дава обещание да направи Беленския мост, споделя следното: „ Ако, Паша ефенди, не сторя моста до град Бяла за 700 000 гроша и по теркя си, вземи ми главата! “ Ясно, просто и почтено. Сега е противоположното: не стига, че мостът се прави с лъжливи обещания, а най-фрапантното е, че  взема главата таман на тези, които ще минават по него. 
 
Автор: Райко Байчев
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР