В едно от малкото отворени магазинчета за цветя ни обясниха,

...
В едно от малкото отворени магазинчета за цветя ни обясниха,
Коментари Харесай

София, каквато никога не сме я виждали

В едно от дребното отворени магазинчета за цветя ни обясниха, че хората имат потребност освен от храна, само че и от хубост. И в действителност - начело имаше няколко индивида, които търпеливо чакаха своя ред. Не за самун, не за тоалетна хартия, а за цвете.

Иначе, София е пуста. Кафенета, заведения за хранене и питейни заведения са затворени, улиците са съвсем празни в съботния ден, а по тротоарите малцината минувачи учтиво се заобикаляха. В градинките имаше повече живот - притежатели на кучета заговорнически се споглеждаха, може би споделяйки насладата, че ще имат мотив да излизат всеки ден, без спиране.

Булевардите са малко по-натоварени, само че толкоз малко автомобилно придвижване нашият град е виждал единствено по време на дълги празници, когато множеството софиянци всекидневно напущат столицата в търсене на  по-чист въздух и отмора от градската лудница.

Сега едно е ясно - ще преосмислим доста неща. Ще стартираме да чуваме птиците, които от най-малко две седмици афишират идването на пролетта. Ще стартираме да мислим и за простите, само че същински неща в нашия живот, а празните улици ще ни припомнят, че от време на време хубостта е в дребното.

 



А прочетохте ли Моят дом е моята цитадела!

 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР