В едно нашумяло дело всеки ден се появяват нови обвиняеми

...
В едно нашумяло дело всеки ден се появяват нови обвиняеми
Коментари Харесай

Терористи от Крокус предадоха куратора си: Тарас от Киев готвил капан за всички

В едно нашумяло дело всеки ден се появяват нови обвинени и следователите научават спомагателни детайлности. Ето споделя накъде водят нишките този път.

Кадри от следващ разпит на терористи станаха най-обсъжданите в интернет. Задържаните членове на бандата разкриха името на техния началник: Сайфуло.

След ареста 19-годишният Мухаммедсобир Фаизов* поддържа връзка единствено посредством преводач. Но този път той проговори на негоден съветски:

Сайфуло сподели, че на украинската граница ще ви чакат момчета, които ще ни оказват помощ да преминем границата и да стигнем до Киев.

Лидерът на бандата Шамсидин Фаридуни* удостовери, че Сайфуло е управлявал дейностите им след терористичната офанзива. „ Човекът от Телегарам “ подреди да изоставят колата преди границата и да тръгнат пешком.

Подготвяли са се за прекосяване по едно и също време два коридора: там спецчастите от Киев разчистиха земята край селата Чуйковка и Сопит в Сумска област. Терористите трябваше да се свържат с него и да открият нов контакт. Обещаха им да дадат още един милион рубли.

" В реалност Тарас или Сашко "

Бягството на терористите от Русия беше осуетено. Възможно е обаче от другата страна да ги чака още по-тъжен край.

" За поръчителя беше значимо терористите да не попаднат в ръцете на нашите специфични служби и следите им да не водят до Киев. Сайфуло (в реалност той се споделя евентуално Тарас или Сашко) трябваше да ги вкара в капан, в който и четиримата да изчезнат безследно ",

– споделя военният сътрудник Александър Коц.

Но кой в действителност е този тайнствен Сайфуло? Този въпрос зададе и Александър Дюков, член на Комисията на президентския съвет на Русия по междуетническите връзки. И изложи своята версия:

" Чудя се от кое място го взеха този Сайфуло? Не е ли непосредствено в Таджикистан? За благополучие, някогашният началник на Службата за външно разузнаване, човек с опит, в този момент работи като дипломат на Киев в тази република. "

Четири месеца след началото на спецоперацията той е назначен на дипломатическа работа в Таджикистан. Цифрата очевидно не е инцидентна. Така че догатката на Дюков не е лишено от съображение. Друга нишка, водеща до „ страна У “.

В Незалежная желаят Оскар

Естествено, реакцията на информацията за координатора на терористичната офанзива в „ страна 404 ” беше незабавна. Така телеграм каналът „ Политика на страната “ написа:

" След видеозаписа на побоите над обвинените за терористични офанзиви, цената на всевъзможни следващи свидетелски показания и тяхната меродавност са изцяло обезсилени. "

Каналът обаче продължава да разгласява вести по тази тематика едновременно. Те са сюрпризирани, че арестуваните не са споделили нищо за заплащането на терористите " един милион рубли в Киев " преди този момент.

Въпреки че всички си спомнят по какъв начин единственият палач по това време, който говореше най-малко малко съветски, се тресеше във видеото. Телеграмата " Не-братя ", явно, го чакаше незабавно да си спомни цялото си потекло до шесто коляно. Това е просто смешно

Авторите на телеграм канала „ Украйна в този момент “ също се пробват да създадат мимика:

" Кадрите от разпита във ФСБ са „ същински истории “. Дайте им Оскар към този момент! "

Ясно е, че човешката покруса в Подмосковието се възприема като комедия. Какво друго можете да очаквате от жителите на страна, ръководена от комедиант?

Заместник-председателят на Съвета за сигурност на Русия Дмитрий Медведев означи, че „ западните поддръжници на бандеровците са работодатели на терористите “. В същото време Медведев уточни като техни съучастници всички ръководители на западни страни: Байдън, Макрон, Сунак, Шолц.

" Е, скъпи водачи на Съединени американски щати и европейските страни. Не ви ли стигат изказванията на терористите, които говореха за обещаните милиони рубли в Киев и прозореца на границата на Русия и Украйна? Атаката към момента ли е поръчана от ИДИЛ ", обърна се Медведев към „ сътрудниците “ си в обществените мрежи, публикувайки пост на британски.

Какво от това?

Западът, убеждавайки всички в присъединяване на ислямистите в терористичната офанзива, пропуща една точка. Задържаните описват, че са им обещани пари против живота на руснаците. Всъщност религиозните фанатици постоянно работят от своите убеждения, само че не и против възнаграждение.

Известният режисьор Никита Михалков в предаването си „ Бесогон “ също означи, че самите Съединени щати признават закононарушението:

Така че, с други думи, те биха могли да кажат: направихме го, тъй като направихме ИДИЛ, тъй като направихме Ал-Кайда.

Няма подозрение, че силите за сигурност преследват всички версии за появяването на мистериозния Сайфуло. Възможно е този съотечественик на вербуваните от Незалежната терористи в действителност да се окаже действен служащ на техните спецслужби.

Той провежда шоуто " Кой желае да стане милионер " за бандата. Но не с благополучен край. Което чака всички по веригата на забърканите в нещастието.

* Мухаммадсобир Файзов, Шамсидин Фаридуни - включени в регистъра на Росфинмониторинг на терористи и екстремисти

** ИДИЛ и Ал-Кайда са терористични организации, неразрешени в Русия.

Източник: Царьград

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед38876Ген. Димитър Шивиков: В обединението на искащите на Макрон ще бъдат натикани страните от соцлагераАлтернативен Поглед16703Ген. Димитър Шивиков: След 9 месеца бременност ГЕРБ-СДС и ППДБ родиха един ФранкенщайнАлтернативен Поглед37737Красимир Каракачанов: Към първия ден на войната Русия превъзхожда Украйна 10:1. Сега е доста повече!Алтернативен Поглед30645Красимир Каракачанов: Съединени американски щати, водейки тази война против Русия и Китай, на процедура унищожиха ЕвропаАлтернативен Поглед73716Полк. Николай Марков за патогенните процеси в Европейски Съюз и за превръщането му във федерацияАлтернативен Поглед551898Георги Марков: След изказването на Макрон ние сме доста покрай трета международна войнаАлтернативен Поглед181491Георги Марков: Орбан: В Брюксел царува военно състояние! Те живеят в различен свят,...на друга планета!Алтернативен Поглед140222Проф. Иво Христов: Опасявам се, че до изборите в Съединени американски щати някой може да предизвика даже нуклеарен конфликтАлтернативен Поглед125098Проф. Иво Христов: Конфликтът в Украйна е единствено начало на серия от спорове, по тази причина Русия не прави внезапни движенияАлтернативен Поглед122201Проф. Николай Витанов: Харков ще бъде обграден от съветската войска и ще бъде високомерен за 100 дниАвторски:ПоследниНай-четениПанко Анчев18897Ще се състои ли скоро конференция за мир на великите сили  Радко Ханджиев Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР