В едно интересно изявление, дадено от шефа на руското подразделение

...
В едно интересно изявление, дадено от шефа на руското подразделение
Коментари Харесай

Новото Porsche: новости малко, но изненадата ще е голяма

В едно забавно изказване, обещано от шефа на съветското поделение на Porsche Томас Щерцел пред auto.mail.ru, се споделя, че все още информацията за новото Porsche е малко, само че работата над него върви с цялостна мощ.

Доктор Щерцел приказва за модела Porsche Mission E, който за първи път беше показан като идея през 2015 година. Според него при започване на идната година компанията ще покаже приключен сериен модел, който ще разполага с впечатляващи характерности.



Мощността на колата ще е над 600 конски сили, а потенциалът на батериите ще разрешава пробег от над 500 километра. Още нещо любопитно е, че зареждането на колата ще става за единствено 15 минути.

Това ще е допустимо до 80% от новите зарядни станции Porsche Turbo Charging, които работят напрегнато от 800 волта. Иначе колата разполага с два електромотора, отговарящи за предната и задната оси.



Така предаването на момента става и към четирите колела. Вратите и пасажерските места са по четири, а с цел да доближи 100 км/ч на Mission E ще са нужни 3.5 секунди. Заради ниския общ център на тежестта държанието на колата в завои също ще е чудесно, като Щерцел твърди, че на Нюрбургринг тази кола ще завърти обиколка за под 8 минути.

Ще напомним, че продажбите на първия сериен електрически автомобил на Porsche ще стартират в края на 2019 година на цени от $85 000. Това разгласи шефът на компанията Оливер Блум. Сумата е по-малка освен от тази за Panamera, а и от по-мощните версии на главния съперник Tesla Model S.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР