В една секционна избирателна комисия (СИК) в Ловеч все още

...
В една секционна избирателна комисия (СИК) в Ловеч все още
Коментари Харесай

НАЧАЛО НА ИЗБОРНИЯ ДЕН: Къде машините за гласуване не тръгнаха?

В една секционна изборна комисия (СИК) в Ловеч към момента не е почнал изборният ден, защото машината е отказала да проработи. Предстои да се вземе решение гласуването там да премине с хартиени бюлетини, заяви за Българска телеграфна агенция ръководителят на Районната изборна комисия (РИК) Валентина Недялкова. В останалите 262 СИК в Ловешка област изборният ден е почнал обикновено.

Тази заран в 9 - та секция в Стара Загора, която се намира в главното учебно заведение в квартал " Самара ", изборният ден не стартира в 7 часа, поради щета в машината за гласоподаване. Вотът ще премине към хартени бюлетини.

Всички останали секции са почнали изборният денят обикновено. Няма постъпили тъжби и сигнали за нарушаване на изборното законодателство.

Само в една от секциите в Добрич машина не е стартирала в началото. Проблемът е отхвърлен и към този момент всички машини за гласоподаване работят. Няма сигнали за нередности при започване на деня.

Машина в изборна секция във Варна е дала чудноват недостатък – при тестовото ѝ включване през вчерашния ден вечерта тя е изписала „ Дневникът е фалшифициран “.

Затова в секцията в учебно заведение „ Пейо Яворов “ в квартал „ Владислав Варненчик “ минаха към гласоподаване с хартиени бюлетини. Това е решила Районната изборна комисия (РИК), откакто е била сезирана от секционната комисия, оповестява bTV.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР