В една нормална държава обществото ще реагира срещу шофьор, който

...
В една нормална държава обществото ще реагира срещу шофьор, който
Коментари Харесай

Коя майка решава да прегази тълпа, докато децата й са на задната седалка?

В една естествена страна обществото ще реагира против водач, който се пробва да мине през най-малко 20 души. В една естествена страна този водач ще бъде наименуван терорист, а действието му - опит за атентат. В една естествена страна тази майка няма да аргументи това на децата си, които пътуват в задната седалка, тъй като в една естествена страна дейностите и ще се сметнат за неприятен образец. Но ние не сме естествена страна. Затова всичко е наред.
Такава е обстановката след снощната преживелица в региона на Румънското посолство. Кръстовището на бул. “Ситняково” се трансформира в една от горещите точки на митинга и през ден се блокира от жители. Тази информация е добре известна и на полицията, а нощес бе оповестена и час преди самата обсада. Но полиция през вчерашния ден нямаше. А това бе причина за спор, а и произшествия.

Протестните блокади са доста демократични. И това може да се ревизира доста елементарно. Направете си информации със протичащото се в Беларус. Граждани пропущат коли за спешна помощ, пропущат майки с деца, трамваи. Снощи пренасочваха всички коли по обходен маршрут. Но една майка реши друго.

Останалото от нощес е история, завъртяла се задоволително в обществените мрежи. Бяха оповестени клипове. Протестиращите като по учебник бяха наречени лумпени, гамени, фалшив човешки материал. За следващ път. За следващ път се появиха мнения с “Ето ги същинските лица на протеста”.

Но аз желая да запитвам друго.

Коя е тази майка, която взема решение да премине през навалица с автомобил, до момента в който вози личните си деца на задната седалка?

Питам единствено. И апелирам ви, мислете.

Джесика Вълчева
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР