В една много важна седмица за президента Доналд Тръмп на

...
В една много важна седмица за президента Доналд Тръмп на
Коментари Харесай

Кризата с Иран съсредоточава светлината на прожекторите върху новия съветник на Тръмп по националната сигурност

В една доста значима седмица за президента Доналд Тръмп на международната сцена, съветникът по националната сигурност Робърт О'Брайън бе неразделно край президента, до момента в който Съединени американски щати стигнаха на ръба на война с Иран и назад още веднъж.

Контрастите с предшественика на О'Брайън през цялото това време - при тайните съвещания в курорта на Тръмп " Мар-а-Лаго " във Флорида, в Овалния кабинет и при дебатите в Ситуационната стая в подземието на Белия дом - надали можеха да бъдат по-отчетливи.

Докато някогашният консултант по националната сигурност Джон Болтън имаше зад тила си няколко десетилетия като закостенял иконоборец на обществената сцена, О'Брайън е надалеч от такава необятна популярност. Докато Болтън имаше твърди позиции, които защитаваше гръмко в Овалния кабинет, О'Брайън се стреми да откри другарски връзки с Тръмп.

И до момента в който присъщите мустаци на Болтън постоянно ставаха прицел на насмешки от Тръмп, на президента очевидно му подхожда ненатрапчивия калифорнийски характер и жанр на О'Брайън.
" Подходящ за ролята - " излят като по шаблон ", споделя Тръмп за О'Брайън.

При всички разлики сред двамата, обаче, О'Брайън в последна сметка възприе същия курс, който Болтън от дълго време бе прокарал: (въздушен) удар, с цел да бъде изваден от играта иранския военачалник Касем Солеймани. Това решение провокира ответен ракетен удар от Техеран.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР