В една класическа парламентарна демокрация нямаше да има нужда опозицията

...
В една класическа парламентарна демокрация нямаше да има нужда опозицията
Коментари Харесай

Вигенин към Борисов: Престанете да говорите за трупове

„ В една класическа парламентарна народна власт нямаше да има потребност опозицията да привиква изключително съвещание на Народното събрание, с цел да бъде изслушан министър председателят. Той щеше да изиска самичък да идва от време на време и да осведоми народните представители, а посредством тях и жителите, за подхванатите ограничения, за междинните резултати в преодоляването на пандемията и в оправянето със задълбочаващата се икономическа рецесия и с надвисналата обществена рецесия. Понеже обичате да се сравнявате с другите – пред своите парламенти се явяваха Ангела Меркел в Германия, Педро Санчес в Испания, Себастиан Курц в Австрия, Джузепе Конте в Италия, Едуар Филип във Франция, Андрей Пленкович в Хърватия и така нататък, и така нататък Макар и от втори опит, през днешния ден, ние от " Българска социалистическа партия за България " направихме допустимо да станете част от тази компания. ”

Това съобщи зам.-председателят на Народното събрание Кристиан Вигенин по време на чуването на министър-председателя Бойко Борисов, написа " Гласове ".
Социалистът  припомни, че до момента Борисов освен не  е счел за нужно да пристигна по своя самодейност в Народното събрание, а даже не е показал обещания разбор за резултатите от едномесечния интервал на изключителното състояние и да изясни за какво се постанова удължаването му с повече от месец и какви цели си слага: „ Нещо повече, парламентарната ви група напълно зачерта устния парламентарен надзор. ”

„ Вие, както и Вашите министри, предпочитате да водите монолози в следена среда от телевизионните екрани. Време е на това да се постави край. Ние сме тук не с цел да Ви пречим, а с цел да Ви помогнем, като представяме и други гледни точки, като разсъждаваме сериозно над решенията и дейностите Ви. Това в действителност е фундаментът на демокрацията и изключителното състояние не може да я анулира - нито краткотрайно, нито отчасти. В някаква антиутопия несъмнено може да се ръководи от телевизионния екран. Но в парламентарните демокрации властта е в тази зала. И който желае да я упражнява, ще се регистрира пред народа си тук, от тази естрада ”, съобщи Вигенин.

Зам.- ръководителят на Народното събрание акцентира, че не е бил прибавен  приетият още през 2006 година обстоен Национален проект за подготвеност за грипна пандемия, както и че на ежедневните брифинги липсва фокус, липсва обръщение към жителите: „ Насаждането на боязън към този момент не работи за голямата част от хората. Вие персонално, господин министър председател, престанете да говорите за трупове. Направете българите съпричастни с разумни стъпки, ясни цели и предвидимост в дейностите. ”

Социалистът посочи, че всичко, подхванато досега в поддръжка на бизнеса, е половинчато, неефективно, използвано за дребна част от предприятията, фокусирано основно върху заеми – заеми за страната, заеми за компаниите, заеми за жителите. " Сега произвеждате безработни ", сподели Вигенин.

„ Още по-семпли са обществените ограничения. Далеч по-бедни от България страни направиха и невъзможното, с цел да оказват помощ на всеки един жител да преодолее интервала на ограничавания и карантини по-лесно. Отхвърлихте рационалните оферти на Българска социалистическа партия ”, сподели Кристиан Вигенин.

Народният представител съобщи, че Българска социалистическа партия  иска да чуе има ли проект страната за идващите стъпки: ”При какви условия ще се премине към разхлабване на рестриктивните мерки? Кое след кое следва? Готвят ли се секторни тактики при разнообразни разновидности? Как координираме тези въпроси в границите на Европейския съюз и със съседите? ”

„ Преди да приключа, бих желал да употребявам случая да изразя нашата признателност както към лекарите, по този начин и към служителите на реда, водачите, касиерите, доброволците и всички тези, които с риск за здравето и живота си не престават да са на първа линия и да поемат сериозен дял от тежестта на битката с епидемията. ”, приключи Кристиан Вигенин.

PETEL.BG се дистанцира през цялото време от съобщаването като изключителна вест на броя на умряли остарели хора в Италия, Испания и други страни с огромен % възрастно население.

Призоваваме за съблюдаване на предписанията и ограниченията, само че посредством осъзнатост, а не посредством упорито всяване на суматоха и боязън.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и рисково е потреблението на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на организация "Една Жена Каза ". Търсете първоизточника извора на информацията в непознатите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в непознатите медии.

Те постоянно търсят сензации и драматизъм, тъй като, за разлика от множеството медии в България, се намират в действителна пазарна конкурентна среда и тематиката "Ковид 19 " им носи преимущество над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разсъдъка си, а не на страстите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически ползи или желае да ви осведоми въз основата на научни експертни данни и числа.

Примери за подправени вести за ковид:

Лъжа 1: "Италиански духовник умря, откакто отстъпи респиратора си на по-млад пациент " - Манипулация в търсене на сензация . Оказа се, че 72-годишният пасторът дълги години е страдал от тежко заболяване и просто отказал машинката, тъй като я мразел. (истината виж тук https://petel.bg/BBS--Falshiva-novina-e--che-pastor-v-Italiya-e-pochinal--sled-kato-dal-respiratora-si-na-po-mlad-chovek__359373)

Лъжа 2 "Масови гробове за жертви на COVID-19 на остров Харт в Ню Йорк ". Манипулация . Всъщност, остров Харт от век и половина е обичайното място за безконечен покой на нюйоркчаните, чиито близки не са открити или не са се погрижели за своите мъртъвци. (истината виж тук https://petel.bg/Ne--V-Nyu-York-ne-pogrebvat-v-masovi-grobove-pochinalite-ot-koronavirus--Poredna-manipulatsiya-e-__359712)

Лъжа 3 " 5000 медицински сестри умряли в Италия " . Абсолютно подправена вест, както и фотосите с ковчезите в Италия, които се оказаха от нещастието с потъналия през 2015 година транспортен съд със 700 бежанци от Либия в Лампедуза. (истината виж тук https://petel.bg/Ne--5000-meditsinski-sestri-ne-sa-pochinali-v-Italiya-ot-koronavirus--BNR-se-izvinyava-za-nevyarnata-informatsiya__358574)

Лъжа 4 "Швеция се насочва към злополука ". Швеция не се насочва към злополука. (Истината виж тук https://petel.bg/SHvetsiya-prodalzhava-s-liberalniya-podhod-kam-koronavirusa--Kakvo-shhe-stane--ako-se-spravi-po-dobre-ot-ostanalite--__360254)

Лъжа 5 "Източна Европа се оправя по-добре от Западна с ковид ". Политическа операция на локалните държавни управления, с цел да натрупат рейтинг. Просто източноевропейските страни са с по-слаби здравни системи и по-слаба организация и вършат по-малко проби (Истината виж тук https://petel.bg/Zapadnite-medii-zapochnaha-da-razkrivat-istinata--Iztochna-Evropa---nyama-testove--ima-tsenzura-i-izkusheniya-za-diktatura__358072)

Не се подавайте на операции и на евентуални опити на измамници и политици да употребяват изключителната финансова рецесия за користни персонални цели.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
``

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР