В една държава царят бил доста креативен във вътрешнополитическия мениджмънт

...
В една държава царят бил доста креативен във вътрешнополитическия мениджмънт
Коментари Харесай

Моят Бог се грижи за мен!

В една страна царят бил много изобретателен във вътрешнополитическия мениджмънт –  вечер свалял короната, обличал семпли облекла, с цел да не го познаят хората от народа, и тръгвал из градските потайности, с цел да види кой по какъв начин живее. 
По време на една от неговите нощни разходки стигнал до дребна къщичка. Вратите и прозорците били отворени, на масата светела лампа, от вътре се носели хвалебствени възклицания. Царят доближил и видял, че край отрупаната с вкусотии маса седи възрастен човек. Той се хранел на драго сърце, славейки и благодарейки на Бог. Преоблеченият цар решил да попита какъв е мотивът за празнуване. 
Почукал: - Влизай, драги, сядай! Гостът е подарък Божи.
- Какво става? Какво празнуваш? - А, имах елементарен ден. Денем работя като обущар, коригирам обувките на богатите хора. Вечер оказвам помощ да бедните и коригирам техните прокъсани обувки гратис.  Ако някой от тях реши да ми заплати нещо малко, не отхвърлям. Днес като се връщах вкъщи, купих храна за всичките заработени пари. Моят Бог е толкоз добър и грижлив, радостно ми е и ми е добре. Затова похапвам с вкус и популяризирам Бога.
„ Почакай — помислил си царят, — на следващия ден ще намина още веднъж да видя дали отново ще си толкоз щастлив и дали ще хвалиш твоя Бог... “
На идната вечер преоблеченият цар още веднъж бил пред вратата на обущаря и не вярвал на очите си... Обущарят още веднъж ядял и пиел, и възхвалявал Бога.
- Как мина денят ти? - Моят Бог, на който послужвам, знае и може всичко. Държи ме в ръцете си и ме подарява с мъдрост, направлява ме. И през днешния ден ми оказа помощ да изживея този ден макар, че нашият обективен цар, който доста внимава налозите постоянно да пълнят хазната, е издал декрет обущарите без лиценз да не работят.
Сутринта отидох на работа и прочетох указа. Помислих си – какво да върша, та аз нямам лиценз. Реших, че ще пълня вода от кладенеца и ще я разпространявам на хората. Привечер към този момент бях проработил задоволително пари, минах през пазара, накупих си вкусна храна. Моят Бог се грижи за мен!
На идващия ден царят издал нов декрет. С цел попречване на разнообразни болести и инфекции се не разрешава разнос на вода по домовете от непознати лица. Всеки можел да си цялостни вода от кладенеца единствено за себе си и за своето семейство. 
Вечерта царят още веднъж наминал към проблематичната локация и какво да види – същата картинка – ваучър, прозорците отворени, хвалебствени възклицания, крепко ядене, музика.   - Днес по какъв начин се оправи? - Моят Бог се грижи за мен. Отново ме избави. Аз не знаех дори, че царят ни е толкоз добър и виновен. Той мисли за поданиците си, за да не пламне зараза, е забранил разноса на вода. - Е, и ти какво направи? - Бог ми даде решението – ще ида в гората и ще цепя дърва. И ето, аз още веднъж имам богато отрупана маса. Той всичко знае и може и се грижи за мен! - Безсилен съм! Няма по какъв начин да разклатиш основите на някого, който се е доверил на Бог. 
Поука:
За да се довериш на Бог, би трябвало добре да Го познаваш. И да си признателен. Винаги има защо да си Му признателен.  Замисли се какъв брой доста са мотивите за признателност:  Ако дечицата вкъщи са доста шумни – значи имаш семейство. 
Ако има доста чинии за миене – значи имаш храна.
Ако има килими за почистване с прахосмукачка, прозорци за миене и комини за отпушване – значи имаш къща.
Ако имаш прогизнали от дъжда ботуши – значи можеш да вървиш и имаш какво да обуеш.
Ако те изнервят тапите – значи имаш кола.
Ако се жалваш от доста изпити и лекции – значи имаш опция да получиш обучение.
Ако началникът крещи – значи имаш работа и към момента можеш да чуваш. 
Ако има у вас планина с мръсно пране – значи имаш облекла.
Ако имате сълзи и усмивки - значи към момента можеш да чувстваш.
Ако някой ти предизвиква болежка - значи можеш да схванеш по какъв начин да не постъпваш и да подариш в отговор амнистия и любов.
Ако в края на деня си изтощен – значи можеш да поработиш малко и за славата.
Ако чуваш будилника, който звъни нападателно, а ти още не си привикнал с лятното часово време – значи си още жив.
Ценете това, което имате. Бъдете признателни. Много хора по света единствено мечтаят за вашия живот.
Източник: spisanie8.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР