В единодушно приета декларация Съветът за сигурност на ООН призова

...
В единодушно приета декларация Съветът за сигурност на ООН призова
Коментари Харесай

ООН призова афганистанските талибани да участват в ново примирие

В единомислещо призната декларация Съветът за сигурност на Организация на обединените нации прикани афганистанските талибани да вземат участие в ново прекъсване на огъня, както предложи афганистанският президент Ашраф Гани, съобщи Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция.
Приветствайки отправеното преди седмица предложение, Съветът за сигурност прикани талибаните наложително да се включат в него.
В декларацията Съветът приканва талибаните "да одобряват предлагането на афганистанското държавно управление от февруари да вземат участие в директни договаряния за мир, без предварителни условия и без опасност за принуждение, за постигането на дефинитивно политическо съглашение, което да обезпечи дълготраен мир за популацията на Афганистан ".
Членовете на Съвета за сигурност акцентират също какъв брой значимо е произвеждането на 20 октомври на мирни, надеждни и транспарантни парламентарни избори с необятно присъединяване и на избори за президент на 20 април 2019 година, се споделя в декларацията, която осъжда осъществените неотдавна атентати.
Временно преустановяване на бойните дейности беше оповестено през юни за края на Рамазана и то се спазваше и от двете страни. Това помирение беше първото от 2001 година в страната, в която от 17 години бушува война.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР