В един цирк играем, номерата си знаемПрез 90-те години на

...
В един цирк играем, номерата си знаемПрез 90-те години на
Коментари Харесай

Акценти от седмицата

В един цирк играем, номерата си знаем

През 90-те години на предишния век, когато страната се управляваше от ОДС, а министър-председател беше Иван Костов, Движение за права и свободи беше много изолирано от властта. Премиерът с тежък темперамент и прозвището Командира беше съумял да изтика придвижването в ъгъла и не пропускаше опция да уточни, че то и неговият водач Ахмед Доган са "проклятието на България ". Един ден от парламентарната естрада Костов отново атакува Движение за права и свободи и се изрече остро против тази партия. Тогава Доган към момента идваше относително постоянно на работа в Народното събрание и публицистите хукнаха да го гонят из коридорите, с цел да
разяснява думите на премиера. Коментарът му беше сбит и подигравателен: "Кажете на господин Костов, че в един цирк играем и номерата си знаем! "

Сетих се за тази преживелица, тъй като тези дни сегашният министър председател Бойко Борисов извади от торбата старите си номера и отново стартира да ги пробутва на обществото.

Европейска комисия дала зелена светлина за преустановяване на договорите с "американските централи "

Новият ръководител на Комисията по енергетика в Народното събрание Валентин Николов разгласи, че скоро страната ни ще приключи договорите с така наречен американски централи. Депутатът от ГЕРБ разясни, че Европейската комисия е оценила договорите като несъразмерна държавна помощ и е разрешила прекратяването им.

Засега страната преглежда два разновидността. Първият е анулиране по взаимно единодушие, а вторият - едностранно. При втория сюжет обаче е допустимо да се стигне до арбитражни каузи, стана ясно от думите на Николов. Според него прекратяването на контрактите ще даде "глътка въздух " на Фонда за енергийна отбрана. "Не мисля, че ще се стигне до трибунал, само че даже в случай че това стане, страната към този момент е натрупала опит и ще отбрани интереса си ", означи депутатът.

Безумия след концесията на плаж “Райски залив”

Преди близо година (през месец август 2018-а) в. "Банкеръ " излезе с обява " Общински консултант от ГЕРБ взе "Райския залив " . В нея описахме по какъв начин общинският консултант и претендент за кмет на село Равадиново Стойчо Неделчев "спечели " състезанието на Министерството на туризма като единствен претендент с оферта в размер на 2600 лв..

Днес наш четец ни изпрати няколко, меко казано, потресаващи фотоси, в какво се е трансформирало мястото.

Корпоративна Америка се изплаши за комфорта си

Десет години след международната финансова рецесия и откакто фондовите тържища и облагите доближиха нови висоти, а президентът републиканец Доналд Тръмп намали корпоративните данъчни ставки и облекчи регулациите, видни американски капиталисти звучат много безпомощно. Една от аргументите, съгласно някои участници в дебата за несъвършенствата на актуалния капитализъм, е - боязън.

Ангелкова "облъчва " туристическия отрасъл с хрумвания

Нестихващият и постоянно настойчив оптимизъм на министъра на туризма Николина Ангелкова, обвързван с развиването на този бранш от българската стопанска система взе да „ утихва “. За първи път тя призна, че се чака тази година да бъде сложна за българския туризъм. Началничката на ресора предсказа, че сезонът ще се отличава „ с битка за всеки екскурзиант “.

Шотландия се готви за нов референдум за самостоятелност

Първият министър на Шотландия Никола Стърджън разгласи пред Народното събрание, че желае страната да организира втори референдум за самостоятелност преди май 2021 година "Избор сред Брексит и бъдеще за Шотландия като самостоятелна европейска страна би трябвало да бъде препоръчан, до момента в който работи този парламент ", сподели Стърджън и заяви, че ще приготви нужните за задачата нормативни актове до края на тази година.

И твоята майка също...

Това му е хубавото на "Апартаментгейт ". "Хванати в крачка ", политиците ни получават опция да се защитят и да дадат най-хубавото от себе си. Даже сближава позициите на обособени представители на ръководещите и опозицията. Например министърът на туризма Ангелкова и депутатката от Българска социалистическа партия Елена Йончева дължат, както се оказва, имотната си берекет най-много на околните си.

Движение за права и свободи пое към европарламента, Пеевски можел да реформира Европейски Съюз

Представяйки листата на претендентите, водачът на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ се просълзи, откакто трогателно разгласи листата за най-младата и печелившата. Те могат да реформират Европейския съюз, гордо съобщи Карадайъ.

Сега иде ред и на съюза да се разплаче. Жална му майка, щом се чака втория в листата на Движение за права и свободи Делян Пеевски да го реформира. Любопитно е в каква посока ще бъдат промените, за които той би работил в европарламента. Ако съдим по българския опит на Пеевски, обвързван с КТБ, Европейската централна банка не може да бъде спокойна.

Гръцка компания е любимец за строителството на интерконектора

Гръцка компания и мощен разбъркан консорциум остават на финала на търга за газовата връзка с Гърция. Става дума за J&P AVAX S.A и обединяването сред "Боннати ", "Главболгарстрой " и "Джи Пи Груп ".

Към момента гръцката компания е по-вероятния победител, тъй като е предложила доста по-ниска оферта за строителството на интерконектора. J&P AVAX S.A е дала ценова оферта в размер на 144 850 000 евро без Данък добавена стойност, до момента в който съперникът им е подготвен да строи при цена 229 700 000 евро без Данък добавена стойност, което е с близо 80 млн. евро повече.

От българо-гръцката планова компания ICGB прецизират, че след отварянето на ценовите оферти следва да се извърши сложна оценка и тогава възложителят ще оповести крайното класиране и участника, определен за реализатор. Имайки поради графика за реализация на плана, това най-вероятно ще стане доникъде на май.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР