В един от големите молове на София за първи път

...
В един от големите молове на София за първи път
Коментари Харесай

За първи път представиха детска книга в МОЛ

В един от огромните молове на София за първи път показаха православно четиво, освен това за деца. Книжката „ Свети Лука Доктора “ разказва по подобаващ за децата метод живота и чудесата на св. Лука Кримски. Чрез илюстрации /повече от 20/ са изобразени и пресъздадени основни моменти от светителския път на светеца- доктор. Изданието, което се състои от 42 страници наред със житието споделя и за голям брой чудеса, случили се с дребни деца.
В началото на събитието бе отдадена респект към блаженопочившия Видински митрополит Дометиан, който умря тази седмица. Авторът Ангел Бончев сподели, че това е прегледен образец за почитание с отдаване респект на умрелия архиерей, точно уважението е една от тематиките застъпена в книгата " Свети Лука Доктора. На премиерата на православното четиво участваха лекари, артисти и свещеници, които четоха фрагменти от книгата " Свети Лука Доктора ".
Актрисата от Стефания Кочева прочете фрагмент от книгата " Свети Лука Доктора ", в който се споделя по какъв начин лекар Лука е излекувал една жена и тя поискала да му заплати, само че той отказал и я насочил на кое нуждаещо се семейство тя би трябвало да отнесе парите. Така той давал персонален образец по какъв начин би трябвало да се оказва помощ на тези, които са изпаднали в потребност. Присъстващите имаха доста въпроси за чудесата на свети Лука, за вярата, за възпитанието, за положителното и за експанзията, която в нашия свят е достигнала застрашителни размери. Отец Захарий Димитров от столичния храм " Св.св.Кирил и Методий ", посочи изгодите от подобен тип литература за подрастващите и съобщи, че няма по-достоен образец за малчуганите от живота на светиите, тъй като в сътворението ни всички сме благословени да бъдем светии, само че заради разнообразни човешки пристрастености и недостатъци това не се случва с множеството от нас.
Специфичното за книгата " Свети Лука Доктора " е, че тя може да бъде открита единствено и само по църквите в България и на интернет уеб страницата на създателя Ангел Бончев. Той е водещ на новините на първата и единствена новинарска телевизия в България и има 3 православни кино лентата през годините- за свети Нектарий Егински, за неговия роден град Асеновград, който има най-вече църкви в България и за свети Лука Кримски " Светителят хирург ". Това е и филмът, който разпространява по този начин всеобщо и толкоз бързо свети Лука Кримски в България.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР