В един от големите хитове на Рамщайн – песента Радио“

...
В един от големите хитове на Рамщайн – песента Радио“
Коментари Харесай

Девет души могат да заплашват БНР и държавата, но двама се открояват ярко

В един от огромните шлагери на Рамщайн – песента „ Радио “ се споделя за това време, когато мракобесието бе стопанин, а посредством радиото хората чуваха и си представяха какво става по света. Трийсет години по-късно ни карат да се връщаме към незаконното нощно другарство с ефира…
2019, България. Прокуратурата проверява прекъсването на радиото за към пет часа. Това е проблем на националната сигурност, - споделя прокуратурата. Добре. А не е ли проблем мутренският напън върху генералния шеф Светослав Костов да смъкна Силвия Великова, с цел да не предава митингите против номинирания за основен прокурор Иван Гешев? Кой може да заплашва, че ще отреже бюджета на БНР и децата на шефа ще гладуват, тъй като няма да си откри работа на никое място? Трябва да е човек/кръг с голяма власт.

Подобни закани са по силите на няколко души. А щом шефът е бил паникьосан (според Ивайло Савов, небрежно пенсионираният шеф на стратегия „ Хоризонт “), значи гласовете насреща са били в действителност безапелационни.

Въпросът на въпросите е : Защо Цацаров не разпорежда да се проверява кой заплашва БНР? Утре същите мутри ще заповядат в ефир да се разгласи, че България е във война – кой ще им потърси сметка, откакто прокуратурата ги прикрива?

От държанието на държавно обвиняване излиза, че самото то е опасност за националната сигурност, отказвайки да извърши своите отговорности по Конституция. Преди време персонално Цацаров се зае с пребоядисването на пешеходните пътеки и някои знаци, само че тематиката Кой заплашна националното радио, очевидно не му е забавна...

А може би се печели време, с цел да се стъкми някакво пояснение за заканите или генералният шеф да бъде изолиран и прикрит, с цел да мълчи.

И по този начин, кои персони имат власт, с цел да кадруват в БНР и да пипат бюджета на страната, както им скимне?

Председателят на Народното събрание? По Конституция е измежду първите трима в страната, само че пък няма пълномощия, нито потенциал за сходна изява.

Президентът? Абсурд. Неговите пълномощия не дават опция даже да измоли назначението на някой млад репортер…

Премиерът? Да, той може, тъй като управлява изпълнителната власт. Но гендиректорът на радиото е декларирал на Великова, че министър-председателят няма нищо общо, когато тя предложила да бъде известен за абсурда. А и няма претекст, тъй като е отразяван постоянно и в детайли, както се споделя.

Министърът на финансите? Да, бюджетът е в неговите ръце. Понякога се разпорежда с него като с персонални пари. Отдавна се приказва, че е привързан с кръг, който командва цели институции и държи под надзор главната част от медиите. Ако този кръг разпореди, той ще извърши задачата. Защото знае, че от първокласния живот до гладуващи деца го дели едно мръдване на пръста. Пръста на – той знае на кого…

Председателят на парламентарната комисия по просвета и медии? Той може да изръси цялостен куп нелепости за нещо си и да се надскача с Бай Ганьо, само че да заплашва шефа на националното радио не му е по силите…

Председателят на комисията по бюджет и финанси в Народно събрание? Само в случай че е в комбина с финансовия министър и с неговите настойници. В комбина ли е? Нека каже.

Стигаме до прокуратурата. Подобен напън е по силите на основния прокурор Сотир Цацаров, без подозрение. Говори се, че с някои медии е правено. Той обаче скоро ще освободи поста и надали БНР му толкоз значимо. Освен това към този момент предложи Иван Гешев за собствен правоприемник, тъй че се е отчел пред който би трябвало.

Иван Гешев? Той съобщи преди няколко месеца, че е несъмнено на 99,9%, че няма да се кандидатира за основен прокурор. Нарече конкуренцията „ кални битки “, уговорени схеми и прочие В последния миг обаче бе номиниран и той се впусна в надпреварата с такава пристрастеност, упоритост и експанзия, че нито един различен обвинител не посмя да се кандидатира. Явно са разбрали, че могат да останат без работа и децата им да гладуват… Така се стигна и до единомислещата поддръжка за него. " Следите " към Иван Гешев са единствено съмнение, само че да не забравяме, че свалянето на Силвия от ефир е поискано в навечерието на митинги против неговата кандидатура. Този факт трансформира версията в съществена. На тези митинги бяха изпратени орки и мутанти, с цел да компрометират протестиращите. Преди това същите муцуни направиха нещо като „ марш “ в поддръжка на Гешев. Всичко това се огласяваше и представяше за същински вести от „ това нещо “, което се прочу с порноидиотщините за един кандидат-кмет. Точно пред „ това нещо “ Цацаров и Гешев най-често се изявяват. Това също значи доста. Освен това Гешев би бил най-облагодетелстван от неотразяването или манипулативното отразяване на митингите. Освен това от много време е известно, че зад всяка опасност и рекет се крият предстоящи изгоди.

Ето и кулминационната точка. Един наедрял образец – политик, олигарх и медиен необут има всички лостове, с цел да стъжни живота освен на генералния шеф на БНР, само че и на цялото радио, както и на Българска национална телевизия и още значително медии. Тези, които го нервират и му пречат биват отстранявани. Тази " мокра услуга " му вършат цели институции и политици. Не всички, само че задоволително. А Великова сигурно го нервира, тъй като казаното от нея доближава до всички кътчета на страната. А това не ива да става, тъй като Гешев му е необходим. Защото

А/ би трябвало да се заличават следите на доста престъпни покупко-продажби и деяния;

Б/ да се довършат или да се влачат делата „ КТБ “ и „ Иванчева “;

В/ да бъдат държани в ареста предприемачи, на които да им се отнеме бизнес-нишата и да платят откуп;

Г/ да бъдат преследвани медии и публицисти, цивилен деятели и избрани политици;

Д/ да се упрекват неуместни хора в скрит план и опит за прелом.

В същото време да не се проверява самият наедрял образец и посочените от него хора, медии, компании, партии. Движение за права и свободи, Ахмед Доган и Йордан Цонев, да вземем за пример.

Иван Гешев го чака доста и мръсна работа. Ако не я свърши, може и неговите деца да се срещнат с глада, а дамата до него да се окаже с нередовни компании и парцели... Затова той се старае. Ужасно се старае.

Мнозина се досещат кой стои зад заканите. Известни са и претекстовете за мутро-мафиотските попълзновения. Ако прокуратурата не разкрие източника на закани – подозренията ще се трансфорат в увереност.

Става дума за пари. За доста пари, само че не за хората в радиото, а за тези, които го желаят чинно и уплашено. Затова ще опитат да ни излъжат още веднъж. Дори към този момент го вършат: От Съвет за електронни медии обявиха, че ще се произнесат по абсурда с БНР по-късно или различен път. Уплашиха се. Или по този начин им подредиха. Тези, които плашат и радиото... Ех, че скотщина, ех, че кочина!

Огнян Стефанов

П.П. В началото стана дума за „ Рамщайн “ и техният нов шлагер. Ето част от текста на песента:

Радио

Нямахме право да сме тук,

Нито да гледаме, приказваме или слушаме.

И въпреки всичко всяка нощ, за един - два часа,

Аз се откъсвах от този свят.

Всяка нощ бях малко по-щастлив,

С ухо залепено за радиоприемника.

Радио, мое Радио,

Оставям се да бъда засмукан в ефира,

Ушите ми ще се трансфорат в очи.

Радио, мое Радио,

Така слушам това, което не виждам,

Тайно сбъдвайки желанието си за завършения.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР