В един и същи ден Софийският градски съд регистрира партиите

...
В един и същи ден Софийският градски съд регистрира партиите
Коментари Харесай

Продължаваме промяната и Български възход получиха съдебна регистрация

В един и същи ден Софийският градски съд записва партиите " Продължаваме промяната " на Кирил Петков и Асен Василев и " Български напредък " на Стефан Янев, който им беше шеф в първия за 2021 година длъжностен кабинет на Румен Радев.

Стефан Янев бе министър председател и на двете служебни държавни управления през предходната година, а по-късно стана боен министър в постоянното държавно управление на Петков, който бе негов министър на стопанската система преди този момент. Янев се елементарни с поста си на министър на защитата, поради изказванията му, че нашествието на Русия в Украйна не е война. След което той разгласи, че ще прави лична партия.

В изпълнителния съвет на " Български напредък " влизат някогашни съратници на Янев от двата му кабинета. Сред тях са някогашният зам.-министър на енергетиката Георги Самандов, районният министър Виолета Комитова, както и Даниела Дашева, която бе министър на културата и спорта в едно от служебните държавни управления, ръководени от Янев.

Във вторник Софийският градски съд позволи регистриране и на " Продължаваме промяната " (ПП) в регистъра на политическите партии. Решението предстои на обжалване пред Върховния касационен съд в седемдневен период. Такова от прокуратурата едва ли ще има, тъй като присъстващият на делото прокурор разгласи, че са налице изискванията за вписването на политическата партия.

Така партията на Кирил Петков и Асен Василев ще може да се яви независимо на идните на 2 октомври предварителни парламентарни избори, откакто на предходните се яви с регистрациите на " Средна европейска класа " на някогашния общински консултант от Бургас Константин Бачийски и на партия " Волт " на някогашния народен представител на ДБГ Настимир Ананиев.

Петков и Василев имат оферта от " Демократична България " за взаимно явяване на вота, само че към момента не е взето сходно решение и е подозрително дали ще се стигне до него.

Според последните социологически изследвания " Продължаваме промяната " към този момент се нарежда като втора политическа мощ с минимална разлика зад ГЕРБ. Очакваният ас а също по този начин " Български напредък " да премине 4-процентната граница за влизане в идващия парламент.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР