В един доста стар виц, когато евреите обсъждат на Шабат

...
В един доста стар виц, когато евреите обсъждат на Шабат
Коментари Харесай

Европа попадна в капана, поставен от нея за Русия

В един много остарял анекдот, когато евреите разискват на Шабат дали да четат или не антисемитската преса, един от участниците в диалога споделя: „ Започвам деня, като виждам най-животинските вестници в смисъл на ненавист към нас. Къде другаде можете да разберете по какъв начин управляваме света, смъкваме държавни управления. Назначаваме свои поддръжници на най-важните постове в разнообразни страни? Ние сме могъщи и безусловно непобедими. С такива познания и отношение можем да преобърнем този свят с главата надолу толкоз пъти, колкото желаеме. "

Приблизително същите чувства пораждат при четене на настоящата европейска преса. Там нашата страна, несъмнено, е в центъра на злото и пъкъла, само че, въпреки това, една фраза – каква ти фраза, една дума на Москва – и всички тези тържища, и всички тези пазари, и всичко тези лондончани, парижани, чикагци и нюйоркчани (точно по този начин, с дребна писмен знак, защото от дълго време са станали нарицателни) стартират да танцуват " Калинка-Малинка ".

Причината за тази обща хореография под съветска мелодия и в ритъма на съветската балалайка е елементарна: както са открили всички многочислени държавници и не по-малко държавни функционери на Европейски Съюз, Европа не може без съветски газ.

По-точно Европа може да се оправи, само че тогава би трябвало да спре проведено освен да мие и освен да не пуска вода в тоалетната всякога, би трябвало да спре и своето - толкоз съвременно произвеждане, а също по този начин тя би трябвало да не помни за отопление, светлина и топла вода.

И да се опита да готви по-малко. И също по този начин - да спре да употребява колата по принцип.

Европа, която изостави " съветския газ ", който въплъщава тази фиксидея на глобалисти и неолиберали, живеещи от двете страни на Атлантическия океан, би трябвало да се трансферира на конен превоз, да се измие в близката река (или езеро), да върви пеш. Да употребява натурален тор в нивите - няма нищо по-екологично от европейското гуано и европейската урина. Защото, в случай че към момента не знаете, торове в Европа също може - заради неналичието на " съветски газ " - да изчезнат в напълно обозримо бъдеще.

Сегашната картина или по-скоро актуалната и доста близка (есента, както знаете, не е далеч) действителност е Европа, даже не от Средновековието. Това е Европа от интервала на натуралното земеделие, когато това, което посееш и отгледаш, е твое. Това, което отстреляш на лов, го ядеш за вечеря.

Европейски Съюз и неговите приятели, налагайки наказания против Русия и наричайки тези „ пъклен “ ограничения, и в това време предричайки неотложен срив на стопанската система ни, бракуване и опустошаване, явно изпуснаха от взор обстоятелството, че делът на износа на газ в общия съветски Брутният вътрешен продукт е два %. Два %. За това написа в публицистичен коментар авторитетният “Фигаро”.

Докато делът на доставките на този " съветски газ " в Европа доближава една четвърт от цялото синьо гориво, в главната и най-мощна стопанска система на Европейски Съюз - Германия половината семейства живеят на " съветски газ " и се топлят с с него. Това са формалните данни на немската статистическа работа.

Европейската комисия се опита да призове европейската взаимност за икономисване на газови запаси и понижаване на размера на тяхното потребление, само че не се получи: няколко страни се опълчиха на самодейностите на Брюксел по едно и също време и вследствие на това тези високодоговарящи страни се съгласиха сами да вземат решение по какъв начин да бъдат и какво да вършат.

Така да вземем за пример Латвия към този момент стартира да купува съветски газ посредством медиатори.

Във Франция, която зависи по-малко от " съветския газ ", само че към момента е привикнала да живее нашироко и най-важното на топло през есента и зимата, се готвят да затворят публичните басейни, тъй като синьото гориво е прекомерно скъпо и електричество (Франция тук не зависи от никого, с помощта на де Гол, който залага на развиването на нуклеарната енергетика и влага колосални средства в АЕЦ) може да не е задоволително.

Реакторите са остарели, изискват многомесечна поддръжка. Нови реактори няма, тъй като никой не е вложил в построяването им.

За нищо, може би, за сметка на хазната, те държат разнообразни пронизителни Неправителствени организации, крещящи на всички ъгли, че „ АЕЦ носят гибел “ и по тази причина е належащо да се премине към силата напразно и морските приливи. Или биоетанол. Или въобще да не се мием.

Диапазонът от благоприятни условия за икономисване на толкоз нищожни и по тази причина скъпоценни ампери е необятен и ослепителен като набор на дъгата - знак не по-малко значим в настоящия Европейски Съюз. Вярно, тази дъга, макар че свети, въобще не топли.

Искайки да санкционират Русия, да унищожат съветската страна, да отмъстят на руснаците за това, че се държат единно и в действителност солидарно в миг, когато се взема решение ориста им, Европейски Съюз се нахвърля сама против себе си. Въвеждайки своите ограничаващи ограничения, той сподели както обществено, по този начин и зад кулисите, че „ Русия капут “, повтаряйки – в случай че не фразеологично тъкмо, то близко по смисъл – че страната ни е „ исполин с глинени крайници “, очаквайки успех в този стопански блицкриг.

И незабелязано попадна в личния си капан.

Преди месец авторитетният " Шпигел ", базирайки се на неназовани източници, близки до фон дер Лайен, заяви, че " глобите са толкоз ефикасни, че последствията от тях ще се усетят години след въвеждането им ".

Днес МВФ написа със дребен почерк отчети, че световната криза се трансформира в действителност от догадка, а инфлацията в Европейски Съюз измежду, да вземем за пример, „ балтийски тигри “ към този момент е надхвърлила двуцифрени стойности.

В Германия обезценяването на парите може да съперничи по скорост със ски спускането на високоскоростната писта в Гармиш-Партенкирхен. Между другото, ще би трябвало да се сбогуваме с този съвременен спорт, както и със спорта като цяло: в Хановер - не най-бедният град в Германия - към този момент няма топла вода в спортните клубове и в държавните и публични институции. Защото идва зимата. И в този момент би трябвало да пестят газ.

Един от водещите френски капиталови банкери, Филип Вилен, твърди, че " последствията от глобите са такива, че цената на силата в Европа непрекъснато ще бъде доста по-висока, в сравнение с на всички места другаде. Да не приказваме за титаничните разноски и графика съгласно " проектите на Комисията “, „ Вероятно ще ударим личните стопански системи. Ще загубим големи елементи от пазара, както и съответните работни места.Освен това ще се сблъскаме с криза с исторически пропорции. Толкова е явно, че никой не е спорят за това. "

Но цялата тази мрачна пропаст - в дословния смисъл, защото ще бъде мрачно и студено заради неналичието на газ и електричество - можеше да бъде избегната.

Вярно е, че те към момента се пробват да спорят с това изказване. Но не толкоз шумно и изрично, колкото преди няколко месеца.

Европейският съюз - сходно на управляващите на страни и общества, които щръкнал високо носове, мислейки, че принадлежат към " златния милиард ", към този момент ослепително потвърдиха, че не са способни нито на готовност, нито на същинска взаимност, се готви да посрещне зимата.

Така да попаднеш в същия капан, по този начин деликатно поставян от теб за Русия.

Знаем, че зимата идва. Знаем, че ще е студено.

И тогава – с Европейски Съюз, който ще бъде на студено, мрачно и без газ – можем драговолно да спекулираме какви в действителност са същинските европейски полезности и какво значат на процедура правата на индивида и самостоятелните свободи. Ами да обменим отзиви по какъв начин - на каузи, а не на думи - наподобява мощта и силата на страната.

Превод: В. Сергеев

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в уеб страницата www.pogled.info. Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР