В еърбеговете на Takata е открит нов дефект, заради който

...
В еърбеговете на Takata е открит нов дефект, заради който
Коментари Харесай

Изтеглят още 1.4 млн. коли заради нов дефект в еърбеговете Takata

В еърбеговете на Takata е открит нов недостатък, поради който ще би трябвало да бъдат изтеглени още 1.4 млн. автомобила на пет марки по целия свят, оповестява Automotive New Europe. Неизправността е открита след гибелта на притежател на BMW от Австралия и два други случая на тежки контузии, породени от въздушни възглавници на банкрутиралия японски производител на съставни елементи за автомобилната индустрия.

След като провокира най-голямата сервизна акция в историята поради взривяващи се еърбегове, които обстрелват пасажерите с осколки, Takata е уведомила регулаторните органи в Съединени американски щати, че е доставила на BMW, Audi, Toyota, Honda и Mitsubishi въздушни възглавници с друга нередовност. Те могат да се спукат или да не се разтворят изцяло при злополука поради попиване на влага.

BMW към този момент насочи настоятелна рекомендация към австралийските притежатели на трета серия E46 да спрат да карат колите си преди подмяна на еърбеговете. Honda и Audi към момента ревизират точния брой на колите с дефектни въздушни възглавници, а Mitsubishi ще изтегли единствено един модел, само че към момента не се знае кой е той.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР