В двореца в Хелзинки започна съвместния брифинг на президентите на

...
В двореца в Хелзинки започна съвместния брифинг на президентите на
Коментари Харесай

Гледайте НА ЖИВО пресконференцията на Путин и Тръмп

В двореца в Хелзинки стартира взаимния брифинг на президентите на Съединени американски щати и Русия, Доналд Тръмп и Владимир Путин.





Минути преди началото на конференцията от залата беше отхвърлен мъж, който издигна девиз за възбрана на нуклеарните оръжия.

 dipimh8v4aav4vo

В началото Путин съобщи, че диалозите му с Доналд Тръмп са извършени в „откровена и бизнес-атмосфера“. Говорейки на съветски език, той сподели: „Мисля, че можем да го назовем успех“.

„Днес Русия и Съединените щати са изправени пред напълно нов набор от предизвикателства“, уточни Путин, добавяйки, че диалозите са обрисували „първите стъпки за възстановяване на тези връзки и възобновяване на задоволително равнище на доверие“. Руският президент сподели още, че ползите на Русия и Съединени американски щати не постоянно са взаимни, само че „общите ползи изобилстват“.

Съединени американски щати и Русия ще работят за основаването на група на високо ниво за развиване на руско-американските бизнес връзки. В тази връзка съветският президент съобщи, че „Русия в никакъв случай не се е месила в американските изборни процеси“.

Според него Съединени американски щати и Русия имат инструментите, с цел да бъдат водачи в решаването на рецесията в Сирия и връщането на сирийските бежанци в родината им.

Според Путин влошените връзки сред Русия и Съединени американски щати сега са „неоправдани“.

„Отношенията ни в никакъв случай не са били по-лоши от в този момент. Това обаче се промени през последните 4 часа“, сподели на собствен ред Доналд Тръмп. Американският президент стартира изявлението си, наричайки днешните диалози „директен, отворен, надълбоко работлив диалог“.

„Днешната среща е единствено началото на дълъг развой. Очакванията ни са основани на реализън, а очакванията ни – на желанието за мир и сътрудничество“, добави президентът на Съединени американски щати.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР