В дворец насред огромна гора в покрайнините на София, един

...
В дворец насред огромна гора в покрайнините на София, един
Коментари Харесай

Японски вестник публикува материал, посветен на Сакскобургготски

В замък посред голяма гора в покрайнините на София, един витален мъж на възраст ме посреща с " Добре пристигнали! ", поглежда ме в очите и тънко се здрависва с мен. С изправена външност и елегантно облечен, пред мен стои самият Симеон II и или Симеон Сакскобургготски - в предишното монарх на България.

Възкачва се на престола на 6-годишна възраст.

Българската царска фамилия е огромна и има родствени връзки даже с британската. Пред фамилията е имало безчет благоприятни условия, само че времето ги изпреварва. След неочакваната кончина на татко му Цар Борис III, едвам 6-годишен Симеон става Цар на България. Той споделя по какъв начин за детското му схващане е било шокиращо да стартират да се отнасят с него по този начин, както доскоро са се отнасяли с неговия татко.

След края на Втората международна война България влиза в областта на въздействие на Съветския съюз и след референдум през 1946 година става национална република. С премахването на монархията Царското семейство, дружно с 9-годишния Симеон, е насила да напусне. И до през днешния ден той не може да заличи загатна за влизането на Съветската войска и изтезанието на голям брой български политици.

Оттогава България влиза в Източния блок. Симеон отива в Египет, а по-късно в Испания, където развива дейна активност в областта на бизнеса. Той си спомня по какъв начин е приел мисълта, че евентуално повече нито той, нито децата му ще се върнат в България.

Ако беше станало както той си е представял, евентуално през днешния ден щеше да живее в успокоение и лукс. Промяната в неговия житейски път обаче настава, когато се връща в родината, към този момент демократична България, на която става министър-председател.

Закъснялата народна власт и упованието на " спасителя "
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР