В две отделни съдебни заседание днес състав на Варненския апелативен

...
В две отделни съдебни заседание днес състав на Варненския апелативен
Коментари Харесай

Отказаха да изменят ареста на баща и син, участници в схема с наркотици

 В две обособени правосъдни съвещание през днешния ден състав на Варненския апелативен съд удостовери непрекъснатия арест на Алтън А., разследван в съучастничество с татко си Росен Н. като помощник по тази причина, че на 3 август 2019 година придобили и държали за разпространяване високорискови наркотични субстанции – кокаин, метамфетамин, амфетамин и марихуана. Преди две седмици Окръжен съд – Добрич отхвърли на двамата родственици да промени в по-лека мярката им за неотклонение, а през днешния ден втората правосъдна инстанция удостовери това определение.

Пресслужбата на Апелативен съд – Варна напомня, че Алтън и Росен са в ареста от 5 август тази година. При задържането в хода на полицейската интервенция, Росен, който е управлявал автомобила, спрян за инспекция е бил под въздействието на наркотично вещество. Свидетелски показания пък разкрили извънредно добре проведената незаконна скица за разпространяване на неразрешените от закона субстанции, които Алтън укривал в различен парцел. Използвал трето лице да му " доставя “ дрогата от укритието.

Днес Апелативен съд – Варна показа като законосъобразни изводите на първата правосъдна инстанция, съгласно която събраните в хода на следствените дейности доказателства, материалите и гласните свидетелства обосноват догатката, че Алтън и Росен са съпричастни към предявеното обвиняване. Престъплението е с извънредно висока степен на социална заплаха и се санкционира строго от закона.

И Варненският апелативен съд намира, че в случай че търпят по-лека мярка за неотклонение двамата родственици може да се укрият от наказателно гонене или да извършат закононарушение. Росен е осъждан три пъти, включително и за разпространяване на опиати, а против него има висящо досъдебно произвеждане. Няма нови условия, обстоятелства или доказателства, които да разколебаят тези заключения.

Определенията, с които Варненският апелативен съд удостовери непрекъснатия арест на Алтън А., разследван в съучастничество с татко си Росен Н. като помощник по тази причина, че на 3 август тази година придобили и държали за разпространяване високорискови наркотични субстанции – кокаин, метамфетамин, амфетамин и марихуана не подлежат на обжалване.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР