В две отделни изявления вицепремиерът Красимир Каракачанов и финансовият министър

...
В две отделни изявления вицепремиерът Красимир Каракачанов и финансовият министър
Коментари Харесай

Не се обмисля оставка на правителството, потвърдиха Каракачанов и Горанов

В две обособени изказвания вицепремиерът Красимир Каракачанов и финансовият министър Владислав Горанов потвърдиха, че държавното управление няма планове да подава оставка. " Към днешна дата не знам да има подобен размисъл и такова желание ", съобщи той

На въпрос тормози ли го, че през днешния ден следва митинг за шести следващ ден, Каракачанов отговори, че жителите са в правото си да стачкуват за тематики, които намират за обективни или за нерешени проблеми. Той уточни, че митинги има на всички места и даде образец с продължителните митинги на " жълтите жилетки " във Франция.

Всеки има право да показва мнението си, само че всеки би следвало да слуша и мнението на другия. Призивът ми още първоначално и в този момент е - дано да не ескалираме нещата във връзка с полицията, сподели вицепремиерът, като добави, че тя е на улицата, с цел да охранява публичния ред. И в случай че политиците нещо са сбъркали, няма потребност гневът на хората да се излива върху униформените, съобщи Каракачанов, представен от Българска телеграфна агенция.

Каракачанов дефинира като " задоволително уравновесено " направеното нощес изказване на американското посолство.  " Фактът, че разнообразни елементи на обществото го четат по друг метод демонстрира, че посланието е ясно. И едните имат право да стачкуват и би трябвало да бъде почетено това право, само че би трябвало да се съблюдава и закона и да има върховенството на закона ".

Попитан за коментар по изнесените случаи на малтретиране на арестувани по време на митинга на 10 юли, Каракачанов означи, че би ги коментирал  " по същия метод начин, по който ще разясня и нападенията против служители на реда ". " Счупения нос, счупените два пръста, офанзивите против служители на реда. По същия метод. Не считам, че някой има повече права от различен ", съобщи той.

Според него служителите на реда не са " боксова круша " без права, а и не е обикновено " някой да се пробва да ескалира цивилен митинг и да го накървява. "

" Охраната на митингите е добре проведена, само че нещата зависят и от двете страни. Ако митингите са като в последните три дни - без ексцесии против полицията, и тя не реагира. Няма страна в света, в която ще нападнеш служител на реда и той ще си съобщи униформата и значката. Така че, дано да бъде толерантни към хората, отново споделям - в случай че политиците са отговорни, виновност за това не носят служителите на реда ", каза той.

Въпросът за оставка на държавното управление не е на дневен ред, а желаният избор на съмнение от Българска социалистическа партия няма да успее, съобщи от своя страна Пловдив и министър на финансите  Владислав Горанов. 

" Със сигурност това няма да е сполучлив избор, защото сътрудниците, подкрепящи държавното управление, са консолидирани по това, че има още доста какво да свършим. Ще отхвърлим този избор на съмнение, когато бъде импортиран, защото още не сме осведомени с претекстовете, само че левицата сега, съгласно мен, не е в кондиция да има искания за ръководството на страната ".

" Пликове с пари от Божков не са стигали до мен. Това са спекулации на обвинен човек. Аз и пред прокуратурата заявих, че сходни изказвания са разследване евентуално на характерни климатични условия, в които се намира Васил Божков ", сподели още финансовият министър, при посещаване в пловдивската многопрофилна болница " Свети Георги ". Горанов заяви, че е изпратен персонално от премиера Бойко Борисов.

Най-вероятно на следващия ден кабинетът ще одобри решение за разпределяне на близо 17 млн. лева на УМБАЛ " Свети Георги за строителство на нов педиатричен и онкохематолигичен център.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР