В две източногермански провинции днес - Бранденбург и Саксония, предстоят

...
В две източногермански провинции днес - Бранденбург и Саксония, предстоят
Коментари Харесай

Ключови избори в Източна Германия заплашват да разрушат коалицията на Меркел

В две източногермански провинции през днешния ден - Бранденбург и Саксония, предстоят избори за локален парламент, оповестява Ройтерс. Крайната десница чака мощно показване и на двата вота, което може да форсира разпадането на ръководещата коалиция на канцлера Ангела Меркел със социалдемократите. Двете съществени партии - ХДС и ГСДП - ще опитат да задържат властта в двете провинции, призовавайки гласоподавателите за " връщане към здравия разсъдък ".

Министър-председателите в Потсдам и Дрезден може и да запазят постовете си, само че не и обединенията, с които ръководят. От 30 години, от политическите промени насам, в Бранденбург отпред са социалдемократите, а в Саксония - християндемократите на канцлера Ангела Меркел.

Очакваният слаб избирателен резултат на социалдемократическата партия ще ускори позициите на съперниците на огромната коалиция в Берлин. Наблюдателите към този момент не изключват и вид Ангела Меркел да довърши мандата си с държавно управление на малцинството, въпреки тя до момента изрично да отхвърля подобен сюжет.

Регионалните избори в Бранденбург и Саксония може да трансформират следвоенния политически модел във Федералната република, като наложат плаващи болшинства и необикновени за немската политика обединения.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР