В две изборни секции в Дупница ще има повторно преброяване

...
В две изборни секции в Дупница ще има повторно преброяване
Коментари Харесай

В две секции в Дупница ще има повторно преброяване

В две изборни секции в Дупница ще има наново броене на бюлетините, постанови Кюстенлиският административен съд, написа Kamerton.news.
Припомняме, че делото бе формирано по тъжба на претендента за кмет от Българска социалистическа партия Първан Дангов. На втори тур разликата сред него и определения кмет от ГЕРБ Методи Чимев бе 114 гласа.
В 5-та и 19-та секции, където ще се брои още веднъж, гласоподавателите са най-вече от ромски генезис.
Съдебният състав реши още да бъде осъществена инспекция на недействителните бюлетини във всички 73 изборни секции, както и на тези с гласовете „ Не поддържам никого “.
Отхвърлено бе настояването на жалбоподателя Пъраван Дангов да бъде назначена съдебно-математическа експертиза, с която да бъдат тествани бюлетините във всички 73 секции. Заради многочислените ремонти, нанасяни в протоколите, от щаба на Българска социалистическа партия имат подозрение за позволени неточности. Отхвърлено бе и настояването им да бъдат тествани и всички в допълнение вписани в описите гласоподаватели по отношение на това дали дават отговор на условието за уседналост, както и дали има измежду тях такива, които са дали своят вот по два пъти.
Повторното броене на бюлетините ще се извърши от правосъдния състав по делото, а не от движимости лица. Това ще стане на 20-ти ноември, сряда.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР