В двата завода на Аркомат миналата година са работели 1470

...
В двата завода на Аркомат миналата година са работели 1470
Коментари Харесай

След съкращенията в Казанлък и Карлово "Аркомат" отново ще наема служители

В двата завода на " Аркомат " предходната година са работели 1470 души

Турският производител на автомобилно окабеляване " Аркомат " ще добави нови артикули към активността си, откакто договорът с предходния клиент е изминал. Компанията стартира да работи за други поръчители и до месец ще наеме нови хора във фабриката в Казанлък. Това сподели притежателят на сдружението Нуреддин Йозхан за " Капитал " във връзка със известия в локални медии за всеобщи съкращения в града. Подобни промени ще има и в Карлово, където е вторият цех на компанията.

Подновяване

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики " Аркомат " е най-старият производител на кабелни комплекти за коли в България. По данни от регистъра КАПИ през 2018 година в компанията са били заети 1471 души. Преди няколко месеца броя съществено е била редуцирана, като в Казанлък са останали към 50 души, а в Карлово - 25. " Договорът ни с предходния клиент изтече, само че сега в Казанлък започваме произвеждане за две други компании и до месец ще наемем 200 души. Догодина броят им ще доближи 450 ", сподели Йозхан, само че не посочи кои са фирмите. По данни от уеб страницата последният план е бил за Renault Clio и е почнал през 2011 година Освен автомобилни кабели предприятието ще прави и други артикули за машиностроенето.

В Карлово пък се приготвя произвеждане за корейска компания, като останалите на работа 25 души сега са на образование в Корея. Йозхан не посочи по кое време ще бъде възобновен екипът там.

" Промяната се наложи, защото нямаме задоволително служащи за кабели. Такова произвеждане изисква доста хора ", сподели Йозхан.

Резултати

Последният доклад на " Аркомат " за 2018 година демонстрира, че приходите й нарастват с 5.4% и компанията излиза на облага след дребни загуби предходните две години (виж таблицата). " Ръководството не планува промени в посоката и развиването на главната активност на сдружението в кратковременен проект ", се показва там. Като цел за тази година компанията си слага да усили продуктивността на личния състав с 10%.

Заводът на " Аркомат " в Казанлък стартира работа през 1999 година с произвеждане на автомобилни кабели за Volkswagen. Преди четири години компанията направи и дружество в Карлово, където влага 4 млн. евро.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР