В двата рудника на DPM работят над 1100 души ©

...
В двата рудника на DPM работят над 1100 души ©
Коментари Харесай

Мините в Челопеч и Крумовград продължават да работят нормално

В двата рудника на DPM работят над 1100 души

© Цветелина Белутова Мините на канадската златодобивна компания Dundee Precious Metals (DPM) в Челопеч и Крумовград не престават да работят обикновено. Както и в останалите страни, където сдружението има обекти, към този момент няма разстройства в производството поради епидемията от ковид или поради рестриктивните мерки за напредване, налагани от държавните управления на място, се споделя в известие на DPM. От него излиза наяве още, че особено за работата в България, където се намират двете настоящи мини на компанията, множеството материали и консумативи се купуват от локални компании, което лимитира риска от проблеми с доставките.

Мерки за служащите

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики В България DPM работи посредством две локални сдружения - " Дънди прешъс металс Челопеч " и " Дънди прешъс металс Крумовград ", които оперират надлежно рудниците " Челопеч " и " Ада тепе ". Второто сдружение действително стартира активност предходната година, откакто беше построен новият минно-обогатителен комплекс. Канадската компания има също металургичен цех в Намибия, където се преработва и концентратът от Челопеч, както и акционерно присъединяване в разнообразни планове за изследване или създаване на златни залежи в Канада, Сърбия и Еквадор.

От компанията прецизират, че главният фокус сега е да се подсигурява здравето на служащите и да се минимализират възможни разстройства в бизнеса вследствие на зараза. По отношение на чиновниците е въведен надзор на входа и работа от у дома, където е допустимо. По данни от АПИС към януари в Челопеч работят 870 души, а в Крумовград - 250 души.

КАПИ i ДЪНДИ ПРЕШЪС МЕТАЛС ЧЕЛОПЕЧ ЕАД Собствен капитал 171,7 Печалба 150,8 Активи 371,1 Пасиви 199,5 Брой заети 901 Приходи 410,0 Пълен профил › Данните са за 2018 година и са по последния подаден доклад на сдружението. Сумите са в млн. лева КАПИ профили Корпоративните данни за сдружението са от осведомителния масив КАПИ. Достъпът до цялостните фирмени и секторни профили са част от абонаментния проект Капитал PRO. Научете повече ›
Управление на доставките

Мерките, които DPM взима, с цел да избегне проблеми с доставките, включват самодейно ръководство на стоковите ресурси, разглеждане на различни благоприятни условия за доставки и създаване на проекти за непредвидени обстановки във връзка с входящите и изходящите доставки. " Повечето съществени материали и консумативи за работа в България се обезпечават от локални снабдители и досега компанията не е изпитвала усложнения ", написа в известието. Металургичният цех в Намибия също разполага с задоволително концентрат, а спомагателни доставки се чакат до края на април. " DPM обръща особено внимание и на ръководството на изходящите си доставки, в това число на пратките на концентрат от България и на сярна киселина от Намибия, като работи с разнообразни търговски и транспортни организации ", споделят от компанията.

Целият развой се управлява от екип, който включва членове на висшия мениджмънт и ръководителите на фирмите в другите страни, експерти по здраве и сигурност, оперативна активност, доставки, правни въпроси, човешки запаси и връзки, а бордът на шефовете е непрекъснато в течение на предприеманите ограничения.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР