В двадесетте центъра за работа с деца и младежи, функциониращи

...
В двадесетте центъра за работа с деца и младежи, функциониращи
Коментари Харесай

Във Велико Търново ще изучават приложно колоездене като мярка за безопасността на пътя

В двадесетте центъра за работа с деца и младежи, функциониращи в обитаемоте места на община Велико Търново ще бъдат проведени занимания по приложно колоездене. Целта е да се увеличи сигурността на подрастващите и да се лимитират контузиите от пътно-транспортни катастрофи.
Изпълнението на съответните ограничения беше разисквано на работна среща във Велико Търново сред общинската дирекция „ Социални действия и опазване на здравето “, уредниците на младежките центрове, кметове и кметски наместници на обитаеми места, Клуба по приложно колоездене и дарителското съдружие „ Св. Иван Рилски “.
Директорът на дирекция „ Социални действия и опазване на здравето “ при община Велико Търново, Росица Димитрова сподели: „ Идеята на приложното колоездене е да развие уменията на подрастващите във притежаване на велосипеда и да образува културата им на държание на пътя. “

„ Включването на децата в занимания по приложно колоездене ще даде опция за усвояването на теоретични познания и на практика умения, свързани с сигурността им на пътя. Отчитайки интереса на подрастващите към велосипеда, наша отговорност е да създадем безвредна среда, в която те да се развиват пълноценно “, добави още тя.

Кметът на с. Балван и ръководител на новооткрития клуб по приложно колоездене Недьо Георгиев изясни предпоставките за реализирането на заниманията в обитаемоте места и обучителната стратегия. Стана ясно, че теоретичните тематики са свързани с подготовката за безвредно ръководство на колело посредством проучване на разпоредбите за придвижване на всички участници – водачи, велосипедисти, пешеходци, връзките сред тях, различаване сигналите на регулировчика, правила за безвредно ръководство на велосипед, придвижване при неприятни пътни условия отвън обитаемоте места, оказване на първа помощ и други Практическото образование включва тренировки за действителното ръководство на колело от децата и прекосяването на разнообразни трудности. В помощ на децата, в заниманията ще вземат участие и полицейски чиновници.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР