В два търговски обекта в Перник са иззети списъци при

...
В два търговски обекта в Перник са иззети списъци при
Коментари Харесай

Мащабна спецакция в Перник: Откриха списъци с имена в търговски обекти

В два търговски обекта в Перник са конфискувани описи при огромна полицейска интервенция през днешния ден, заяви районният представител на Министерство на вътрешните работи Венцислав Алексов.

В единия от тях е открита противозаконна лихварска активност. Започнато е досъдебно произвеждане, като са иззети описи, парични средства и дебитна карта. Инспектират се и други адреси, свързани с този обект. Ще се ревизира дали при опрощаване на отговорности няма да има и случаи на противозаконен избор с купени гласове, акцентира Алексов.

Досъдебно произвеждане е стартирано в още един търговски обект, където чиновниците на реда намерили тетрадка със описи. Ще се ревизира дали при опрощаване на дълг ще се провежда гласуването за избрана партия на изборите.

В склад на търговски обект са открити 800 литра дизелово гориво. Нафтата е иззета и е формирано досъдебно произвеждане.

Днес на територията на Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи Перник се организира профилирана полицейска интервенция по противопоставяне на престъпността, запазване на публичния ред и недопускане на пътен травматизъм.

Досега са тествани над 130 моторни транспортни средства и 237 пасажери и водачи, 35 питейни и увеселителни заведения. Съставени са седем акта за нарушавания на Закона за придвижване по пътищата, четири акта по Закона за българските документи за идентичност. Проверени са и пет лица от престъпния контингент.

В акцията вземат участие чиновници на икономическа, престъпна полиция, териториална и охранителна полиция, представители на Национална агенция за приходите, Агенцията по храните, РЗИ и организация " Митници ".

Към момента няма арестувани лица. Акцията ще продължи до края на деня, окончателните резултати ще бъдат обявени на следващия ден, сподели Алексов.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР