В два съседни парцела на гробището в новозагорското село Брястово

В два съседни парцела на гробището в новозагорското село Брястово ...

Страшна трагедия! Погребаха Моника до баща й, който я уби.В два съседни парцела на гробището в новозагорското село Брястово бяха положени тленните останки на 17-годишната Моника и 62-годишният й баща Йонко Петков. Телата пристигнаха в запечатани ковчези от моргата в Сливен, където е била направена аутопсията в рамките на досъдебното производство за убийство и последвало самоубийство, съобщава „Монитор”.

По думите на кмета Станко Станчев за погребението се погрижила лелята на Моника Петранка , до последния момент майка й Венета, която живеела при другите си две дъщери Калина и Димитрина в Стара Загора не се обадила. Погребението мина без свещеник, така посъветвали възрастни жители на Брястово заради самоубийството на таткото.

Единадесетокласничката в новозагорската професионална гимназия по техника и технологии“ Атанас Димитров“ Моника Петкова бе открита убита в родния си дом на 4 октомври, смъртта е настъпила в резултат на нанесени по главата удари с лопата и брадва. Убийството е извършил таткото Йонко, който преди да се обеси в гаража, оставил предсмъртно писмо, в което обяснявал, че посегнал на дъщеря си заради пристрастеността й към наркотиците. Всички в Брястово знаели, че Моника се друса, разказаха нейните връстници от селото, от няколко години тя тормозела непрекъснато баща си за пари, често посягала да го бие, изпадала непрекъснато в кризи.

За последно е била на училище на 25 септември, ден по-късно класната й я потърсила по телефона, но така и не успяла да се свърже с нея. Сред последните харесани от Моника парчета е изпълнение на техно легендата DJ Rush , става ясно от преглед на личната й страничка във Фейсбук, където нейни приятели изказаха съболезнованията си за безвременната й кончина. Очаква се двете образувани досъдебни производства за убийството на момичето и самоубийството на баща да бъдат прекратени до дни.

Източник: marica.bg