В духа на постоянните иновации, батериите и продуктите за съхранение

...
В духа на постоянните иновации, батериите и продуктите за съхранение
Коментари Харесай

Tesla яхва вълната на възобновяемите енергийни източници

В духа на непрекъснатите нововъведения, батериите и продуктите за предпазване на сила на Tesla не престават да се усъвършенстват непрекъснато във времето. От повишението на енергийния интензитет до по-голямата успеваемост на батериите, енергийните артикули на Tesla се развиват тъкмо толкоз бързо, колкото и електрическите автомобили на компанията. Подобни усъвършенствания въодушевяват президента на автомобилния бизнес на Tesla, Джером Жулен, да бъде безапелационен пред CNBC, че батериите на компанията са в непрекъснат развой на усъвършенстване.

" Ние подобряваме дизайна на клетките непрекъснато. Това ще продължи, защото имаме отлична пътна карта за софтуерни усъвършенствания през идващите години ", разяснява той. Предстоящият софтуерен скок във връзка с енергийните артикули на Tesla идва в идеалния миг. Усилията на компанията в тази посока, както и желанието ѝ за понижаване на разноските за енергините кафези, съответстват с цялостния напредък на пазара на възобновима сила.



Резултатите от скорошен разбор на изследователската компания Lazard разкриха, че разноските за вятърна и слънчева сила в Съединени американски щати да вземем за пример най-сетне доближават равнища, съизмерими с тези за обичайните източници на сила, основани на въглища. Важно е да се означи, че този развой е реалност, макар неналичието на данъчни дотации. При съществуването на такива, преимуществата на възобновимите енергийни източници стават надалеч по впечатляващи.

Анализът на Lazard за енергийните разноски на Съединени американски щати сочи, че силата от вятърни генератори на територията на страната вървят приблизително сред Щатски долар 26/MWh и Щатски долар 56/MWh без дотации. Слънчевата сила, въпреки това, възлиза на сред Щатски долар 36/MWh и Щатски долар 44/MWh без дотации. За съпоставяне, междинната цена на съществуващите находища от въглища в Съединени американски щати е сред Щатски долар 27/MWh и Щатски долар 45/MWh.

Като се има поради, че вятърната и слънчевата сила в последна сметка не са непрекъснати, ключът към устойчивостта на тази наклонност се крие в решения от рода на системите за предпазване и акумулаторните акумулатори, които са в положение да събират и разпределят сила. Това е мястото, на което се включва и Tesla Energy. В изказване за San Francisco Chronicle през септември Дж.Б. Страубел, механически шеф на Tesla, oтбелязва, че акумулатори, основани на решетъчна технология ато тези на компанията, са елементарно мащабируеми и надеждни, което ги трансформира в идеална опция на изкопаемите горива.

Изследователската компания Wood Mackenzie счита, че преходът от изкопаеми горива към възобновими енергийни източници може да се случи още преди 2035 година Организацията чака към този миг електрическите коли, вятърната и слънчевата сила да бъдат по-разпространени от бензина, дизела и електричество,то основано на изкопаеми горива. Според тях прекосяването към възобновими енергийни източници ще стане факт, когато чистите енергийни решения доближат 20% пазарен дял. Имайки поради това, енергийният бизнс на Tesla може да получи сериозен подтик доста по-рано от предстоящото.
Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР