В Дубай, познат на жителите и туристите с жегата и

...
В Дубай, познат на жителите и туристите с жегата и
Коментари Харесай

Изграждат дъждовна улица в Дубай

В Дубай, прочут на жителите и туристите с жегата и пустинните стихии, най-сетне ще завали – групата за недвижими парцели „ Клайндинст “ построява улица с целогодишен, непрекъснат дъжд.

Идеята е част от плана „ Сърцето на Европа “ на компанията, която работи по градежа на 15 хотелски комплекса и 4 хиляди къщи за посетители на 7 острова от арабския архипелаг на име „ Светът “, написа изданието The National.

„ Имаме потребност от технология, която да сътвори открит климатично следен регион “, разяснява австрийският бизнесмен Йозеф Клайндинст, който е шеф на едноименната компания. „ Затова се свързахме с инженери и консултанти от Европейския институт, които посетиха Дубай през 2008 година, с цел да прегледат климата тук и да създадат своите изследвания “, добави още той.

През лятото температурите в ОАЕ надвишават 40 градуса, само че специфичната улица ще поддържа 27 градуса, което ще разреши на локалните и туристите да се разхождат при по-поносими условия. Водата, симулираща от ръмене до пороен дъжд, ще се движи през тръби по покрива на оборудването. То ще се намира на остров „ Основна Европа “, наоколо до хотели, въодушевени от метода на живот в южните елементи на Европа.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР