В другите държави с пандемия от COVID-19 изпълнителната власт подкрепи

...
В другите държави с пандемия от COVID-19 изпълнителната власт подкрепи
Коментари Харесай

Проф. Асена Стоименова: Все още не съм платила гаранцията си

В другите страни с пандемия от COVID-19 изпълнителната власт поддържа фармацевтите и даже им разшири правата, съобщи в предаването „ 120 минути “ ръководителя на Българския фармацевтичен съюз проф. Асена Стоименова.

Тя беше упрекната за това, че посредством свои изявленията е показала " неоснователни изказвания за предстояща липса на лекарства " в условия на изключително състояние.
Проф. Асена Стоименова: Изумена съм от повдигнатото против мен обвиняване С нито едно изказване в моите изявленията не считам, че съм основала мотив за паника по този начин, както твърди прокуратурата, сподели тя
„ Все още не съм платила гаранцията от 20 000 лв., аз съм самотна майка с две деца. Ще учредим фонд за бъдещи правни услуги, когато някой сътрудник бъде упрекнат “, уточни още тя.

По думите й процесът е под прожектор и доста сътрудници от интернационалните организации са се свързали с нея.

„ Недостигът на медикаменти е обикновено събитие и когато той се разисква, в него няма нищо обезпокоително “, счита проф. Асена Стоименова.

„ Нямам подозрение, че това, в което ме упрекват – т.е. експертното ми мнение, е основано на обстоятелства, условия, които могат да се потвърдят. В никакъв случай не всявам безпокойствие, само че може би тук въпросът е кого уплашихме като български фармацевтичен съюз и с какви наши тези “, означи още тя.

„ Ние сме медицинските експерти, които сме на пръва линия, дружно с лекарите. Много по-често сме изложени на риск от болест, поемаме всички дефекти на системата, само че внезапно дръзнахме да ги кажем кои са “, сподели Асена Стоименова.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР