В древния град Приене е открита църква, датираща отпреди 1600

...
В древния град Приене е открита църква, датираща отпреди 1600
Коментари Харесай

Откриха църква на 1600 години в Турция

В античния град Приене е открита черква , датираща отпреди 1600 години , която е включена в предварителния лист на ЮНЕСКО и се намира в турската провинция Айдън .

Али Алтън, академик от университета Бурса Улудаг, сподели пред Анадолската организация, че църквата е може би най-ранната в района и за разлика от другите църкви и храмове, открити преди този момент, тя е издигната за всеобщо поклонение от първите християнски общности в района.

Установихме, че подът на църквата се състои от камъни с дребни размери , събрани дружно, които са покрити с мозайка, украсена с геометрични претекстове ", сподели Алтън и означи, че вътрешните стени на постройката са покрити с отвесни рисунки.

„ Тези фрески се състоят от няколко разнообразни пласта, което ни демонстрира, че църквата ебила употребена, започвайки от първите етапи на интервала на ранното християнство до късните интервали на византийската ера ", изясни Алтън.

Разположена в регион, употребен като гробище , църквата с правоъгълна форма е известна още като „ Помпей от Анадола “ и е от огромно значение за построяването на първата християнска общественост в Приене, демонстрират изследванията.

Разкопките в античния град са стартирани от немски археолози през 1895 година и от този момент са открити разнообразни структури, вариращи от храмове, театри, агора, публични здания и магазини до образователни здания.

Приене, прочут като район, където науката и изкуствата процъфтяват, е бил също дом на известния гръцки мъдрец Биас от Приене -, мъдрец, юрист и общественик от VI век пр.н.е., постоянно представен в описите на седемте мъдреци на Гърция, споделя Алтън.

Древният град притегля вниманието с храма на Атина Полиас, спектакъл, храма на Деметра, постройка на съвета, светилището на египетските богове и византийска черква. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР