В древния град Приене е открита , датираща отпреди 1600

...
В древния град Приене е открита , датираща отпреди 1600
Коментари Харесай

Откриха църква на 1 600 години в Турция

В античния град Приене е открита, датираща отпреди 1600 години, която е включена в предварителния лист на ЮНЕСКО и се намира в турската провинция Айдън, заяви БГНЕС. Али Алтън, академик от университета Бурса Улудаг, сподели пред Анадолската организация, че църквата е може би най-ранната в района и за разлика от другите църкви и храмове, открити преди този момент, тя е издигната за всеобщо поклонение от първите християнски общности в района. 

" Установихме, че подът на църквата се състои от камъни с дребни размери, събрани дружно, които са покрити с мозайка, украсена с геометрични претекстове ", сподели Алтън и означи, че вътрешните стени на постройката са покрити с отвесни рисунки. " Тези фрески се състоят от няколко разнообразни пласта, което ни демонстрира, че църквата е била употребена, започвайки от първите етапи на интервала на ранното християнство до късните интервали на византийската ера ", изясни ученият.
 Археологическа сензация: Откриха най-голямата винарна от византийско време (ВИДЕО) Археологическа сензация: Откриха най-голямата винарна от византийско време (ВИДЕО)
Сложно оборудване за произвеждане на вино, най-голямото от византийския интервал, откривано до момента в света, е открито от археолози край...

Разположена в регион, употребен като гробище, църквата с правоъгълна форма е известна още като " Помпей от Анадола “ и е от огромно значение за построяването на първата християнска общественост в Приене, демонстрират изследванията. Разкопките в античния град са стартирани от немски археолози през 1895 година и от този момент са открити разнообразни структури, вариращи от храмове, театри, агора, публични здания и магазини до образователни здания.

Приене, прочут като район, където науката и изкуствата процъфтяват, е бил също дом на известния гръцки мъдрец Биас от Приене - мъдрец, юрист и общественик от VI век пр.н.е., постоянно представен в описите на седемте мъдреци на Гърция, споделя Алтън. Древният град притегля вниманието с храма на Атина Полиас, спектакъл, храма на Деметра, постройка на съвета, светилището на египетските богове и византийска черква.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР