В древните лечебни колекции много полезни рецепти включват яйчни черупки.

...
В древните лечебни колекции много полезни рецепти включват яйчни черупки.
Коментари Харесай

Яйчната черупка е уникален лечител! Вижте защо

В античните лечебни сбирки доста потребни предписания включват яйчни черупки. Съвременните проучвания са потвърдили неповторимата стойност на яйчните черупки и че яйцето е съвършен източник на калций.

Особено скъпи са яйцата от диви птици, които живеят в екологично чисти региони, само че и елементарните кокоши яйца не би трябвало да бъдат подценявани.

Липсата на калций в организма визира човешкото здраве по най-зловредния метод. Жените, които имат липса на калций, мъчно могат да родят заради отслабена мускулатура на матката.

 Черупки от яйца

При децата това се показва в погрешен напредък на зъбите или болести на костите като рахит. Към това може да се добави анемия, настинки, херпес, алергии и доста други заболявания.

В човешкото тяло медикаменти като креда или калциев хлорид са неприятно усвоени. В същото време яйчната обвивка съдържа към 90% калциев карбонат и елементарно се смила. Също по този начин съдържа всички микроелементи, нужни за човешкото тяло: мед, флуор и манган. Съдържа и фосфор, сяра, желязо, цинк, силиций и доста други или общо 27 детайла.

Това е същински подарък на природата. Съставът на яйчната черупка е еднакъв със състава на зъбите и костите на човек. Успешно подтиква хематопоетичната функционалност в костния мозък. Ценен фактор е при лекуването на радиационни болести.

 Яйчни черупки Снимка: Drown In Fitness

Яйцето е доста потребно за дребните деца – при образуването на костна тъкан в тях се изисква натоварен банкет на калций.

Препоръчва се яйчни черупки да се одобряват два пъти годишно с продължителни курсове в границите на 10-15 дни.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР