В древни времена учените и лекарите не можели да установят

...
В древни времена учените и лекарите не можели да установят
Коментари Харесай

Защо ушите ни „горят“?

В антични времена учените и лекарите не можели да открият същинските аргументи, заради които ушите „ горят “ - зачервяват се и възпаляват, в меките елементи се усеща необикновена топлота.

Затова в разнообразни езотерични учения явлението се обяснявало на ментално равнище. Най-вероятно националните поверия са зародили въз основа на обстоятелството, че всеки човешки орган на сетивата е виновен за един или различен канал на информация. Тъй като ушите възприемат входящите данни в слухова форма, народът считал, че алените уши са доказателство по какъв начин хората нетърпеливо и прочувствено разискват човек, който има сходно чувство. Ето най-често срещаните национални знаци, обясняващи защо ушите парят или „ горят “. 

„ Гори “ лявото ухо – значи, някъде разискват индивида в отрицателен проект, клеветят го.

Дясното ухо гори – хвалят го.

Парят двете уши – освен разискват индивида, само че и възнамеряват среща с него.

Ала има и други разновидности. Например: дясното ухо се зачервява - пробват се да намерят индивида, търсят го. Двете уши горят - следва среща с някой, който постоянно мисли за индивида. Гори лявото ухо - индивидът е упоменат в диалог по безпристрастен метод. Ако обаче по едно и също време с това се усеща зле, значи приказват неприятно за него, показват неодобрение, клеветят го.

При това смисъла на тълкуването се трансформира според от деня на седмицата. Ето по какъв начин се поясняват поличбите, в случай че ушите „ горят “ в разнообразни дни:

- понеделник е знак за нечия изгаряща завист;

- вторник - парещите уши предвещават разлъка с обичан човек или измама;

- сряда - бърза сантиментална среща;

- четвъртък - очаквайте положителни новини;

- петък - ще има среща;

- събота - знак за неприятности, предизвестие да бъдете внимателни;

- неделя - очаквайте скорошна облага.
При болки в ушите - пробвайте тези бабини предписания
Всеки, който в миналото е страдал от болежка в ушите, знае, че това не е занимателно! Болката в ушите може да бъде породена от доста разнообразни, н...
Прочети повече
Менталистите и биоенергетиците са сигурни, че сходни национални пояснения на явлението са общо взето, верни, защото при мощни страсти в околната среда се излъчват и мощни енергийни импулси. От този прилив се ражда мощна вибрационна енергийна вълна, която влияе върху психическото и физическото тяло на човек, като му предизвиква зачервяване на ушите. 

А по какъв начин изясняват учените, за какво ушите „ горят “? От здравна позиция това събитие е разследване от нараснал приток на кръв към мозъка. Причините за това са естествени или признак на заболяване.

Естествените аргументи са мощно разстройване, неспокойствие, стрес. Поради прочувствената реакция се усилва кръвоснабдяването на капилярите, което провокира чувство за парене. Описаните признаци обаче изискват удостоверение от доктор, по тази причина потърсете медицински съвет.

Също по този начин, под въздействието на мраз поражда конвулсия в съдовете, които кръвоснабдяват органите на слуха. При стопляне спазъмът стопира и кръвта се подава интензивно към ушните миди.

Решаване на сложни душевен проблеми. За вярното действие на мозъка е нужен О2, който се доставя от кръвта. При напрегната активност мозъкът се нуждае от нараснала порция О2, а тялото изпраща доста кръв към главата, която навлиза и в ушните капиляри.
Спрете шума в ушите с този елементарен лек
Шумът в ушите е неприятно събитие, което се появява при доста хора и може да бъде породено от разнообразни неща, като да вземем за пример високо кръв...
Прочети повече
Но какво значи, в случай че ушите ви „ горят “ в естествена, спокойна среда? Лекарите са уверени, че сходно събитие е признак на заболяване. Синдромът на зачервените уши се среща при хора, които страдат или са страдали от мигрена, както и при дами с проблеми в горната част на гръбначния дирек. Също по този начин учените считат, че зачервяването и паренето на ушите е признак на:

- високо кръвно налягане;

- респираторно заболяване;

- промени в температурата на околната среда;

- хормонални смущения;
Какво ще се случи, в случай че пробиете погрешно ушите си
Още в Древен Египет обеците са били определящ фактор за обществения статус. Модата с продупчване на ушите на девойките е отзив от тези...
Прочети повече
- увреждане на тъпанчевата мембрана;

- инсулт;

- нарушавания в нервната система.

Поради тези аргументи сходни феномени не могат да бъдат подценени. Ако признакът се появява постоянно, не забравяйте да разберете какво го предизвиква. Още преди 45 години американският доктор Сандърс Т. Франк обърнал внимание на обстоятелството, че при хората със сърдечно-съдови болести постоянно се появяват бръчки по ушните миди. Този симптом постоянно бива именуван „ знак на Франк “. Фактът, че може да бъде знак за коронарна непълнота, е доказан от към 40 научни проучвания, извършени в разнообразни страни по света. По-специално, американски учени стигнаха до заключението, че при хора под 40-годишна възраст гънката на ушната мида е предвестител на сърдечни и съдови болести в 80% от случаите.

Помнете: самолечението може да навреди на вашето здраве! Затова не забравяйте да посетите персоналния си доктор, с цел да получите квалифицирани рекомендации. Иначе, според от мирогледа ви, можете да приемете националната или научна позиция – това си е ваша работа. Но, без значение от това, в случай че паренето на ушите стане непрекъснато, наложително би трябвало да се организира медицински обзор!

Още от ЛЮБОПИТНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР