В дома си в провинциална Коста Рика биологът Федерико Паниагуа

...
В дома си в провинциална Коста Рика биологът Федерико Паниагуа
Коментари Харесай

Биолог сравни вкуса на насекомите с картофен чипс

В дома си в провинциална Коста Рика биологът Федерико Паниагуа сяда дружно със фамилията си към масата, с цел да похапне няколко типа инсекти, които отглежда във фермата си и чийто усет съпоставя с този на картофен чипс, съобщи Ройтерс.

Паниагуа, шеф на Музея за инсекти към университета на Коста Рика взема решение да размени животинските протеини в менюто си с щурци, мравки, хлебарки, бръмбари преди три години. Желанието му е да окуражи и други да сторят същото.

"Насекомите са вкусни. Можете да седнете пред тв приемника и да гледате сапунен сериал или футболен мач с паница, цялостна с инсекти и чаша сода. Съчетават се добре. Вкусът им е като картофен чипс ", споделя биологът, чиято плантация се намира в Сарчи на към 50 километра от столицата Сан Хосе.

Организацията по издръжка и земеделие на Организация на обединените нации (FAO) регистрира, че насекомите отделят по-малко парникови газове и амоняк спрямо добитъка, изискват по-малко земя и вода, както и че съществуват над 1900 типа ядливи буболечки. В Азия и Африка насекомите са считани за деликатеси, изобилстващи от витамини, минерали и сила.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР