В Долна Митрополия беше открито първото лицензирано хеликоптерно летище за

...
В Долна Митрополия беше открито първото лицензирано хеликоптерно летище за
Коментари Харесай

Откриха първото лицензирано хеликоптерно летище за обучение на кадри за спешната помощ

В Долна Митрополия беше намерено първото лицензирано хеликоптерно летище за образование на курсанти за потребностите на Военно-въздушните и военно-морските сили, Министерство на вътрешните работи и оперативна база за незабавна здравна помощ по въздуха - HEMS. 

В церемонията във Висшето военно-въздушно учебно заведение " Георги Бенковски " взе участие министърът на защитата Тодор Тагарев.  

Очаква се при започване на идната година България да получи първия от шестте хеликоптера за потребностите на незабавната здравна помощ по въздух, а до края на януари той към този момент да дава наряди на летище София.

Първият вертолет би трябвало да бъде подготвен за техническо приемане до 15 декември, разясни Димчо Добрев, изпълнителен шеф на HEMS.

 

" След като бъде признат механически, откакто бъде завършена документите и премине заплащането на хеликоптера, до 20 дни би трябвало да бъде пребазиран в България, с цел да премине формалното дефинитивно приемане, тъй че може да го чакаме в първата половина на януари следващата година. И предстоят процедури по неговата регистрация, по издаване на  нужните документи, процедура по дообучение на водачите, облитане на площадките и чак тогава ще може да носи наряди единствено в светлата част на денонощието ".

Добрев добави, че сега шестима български водачи се образоват в Италия, където се създават хеликоптерите. 

По подписания контракт страната ни ще разполага с шест такива, които ще бъдат основани на площадки на летищата в София и Пловдив, край Сливен, Търговище и Монтана и в Долна Митрополия.

" В момента тече развой по създаване на болнични вертолетни площадки, тъй че в съответния периметър на деяние на хеликоптера да има опция пациентът или потърпевшият да бъде признат в болничното заведение, която да му окаже съответно лекуване ".

Във ВВВУ " Георги Бенковски " беше даден и стрт на шестата въздушна обиколка на България. 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР