В долината Немая - недокосната пустош на западното крайбрежие на

...
В долината Немая - недокосната пустош на западното крайбрежие на
Коментари Харесай

Диви коне по Viasat Nature през ноември |

В долината Немая - недокосната пустота на западното крайбрежие на Канада - препуска неуловимо и величествено стадо диви коне, които живеят тук от епохи, само че неотдавнашният растеж на популацията им ги изправя един против различен в яростна битка за оцеляване.

„ Диви коне “ – нов трогателен документален сериал по дебютира в събота, 6 ноември, в 18:10 часа и наблюдава екип от локални поданици, тогавашни американски заселници и опитни дресьори на коне, обединени от задачата да спасят величественото стадо диви коне.





Заедно с първокласен екип каубои индианското племе Хани Гуитин приема предизвикването да възвърне популацията до стабилно равнище, изпълнявайки упорит проект за хващане и дресировка на някои от най-подходящите претенденти от Немая, които да бъдат изпратени в чужбина или да работят непосредствено в долината.

Да бъдат проследени тези благородни създания, обаче, не е лесна задача. Те са измежду най-интелигентните, най-силните и най-рядкосрещаните коне на света. Всеки ден е премеждие. Диво пътешестване, което изисква безгранична храброст, стоманени нерви и обич към бягането.



Поредицата в 10 елементи стартира с рисково начало в първи епизод, когато неочакван мраз сковава долината, като принуждава екипа да прави съоръжения в последния миг. Младият каубой Ларес прави скъпоструваща неточност, а Хауърд съумява да улови един от именитите коне в Долината. Рой сформира неповторим проект, с цел да приложи жизненоважна пеницилинова инжекция на див кон, който тежи над 250 кг.

Каубоите от Хани Гуитин вземат участие в смъртоносна конкуренция в годишното съревнование на Уилямс Лейк. А епизодът приключва със спиращо дъха гонене надолу по планинския скат, с цел да бъде излъчен най-хубавият от най-хубавите!

Запознайте се с част от екипа:

Вожд Джими Лулуа , млад и харизматичен, той е определен за водач на Xeni Gwet’in First Nation – една от шестта групи, които съставляват националното държавно управление на Tsilhquot’in. Той е мощен водач, предан на опазването и възраждането на традиците на Хани Гуитин.

Хауърд Лулуа е по-големият брат на Джими. Тих и резистентен, той упорства дълго, откакто другите към този момент са се отказали. Хауърд е и планински ездач – традиция на Хани Гуитин, издържала тестванията на времето. Бил в миналото първенец, той е подготвен за завръщане.



Аманда Лулуа , тя се среща с Хауърд на родео преди 12 години и от този момент са неразделни. Тя е насочен играч и обича да язди един до друг със брачна половинка й. 

Майкъл Ларес , дилетант, той знае, че има доста да учи, само че буйно желае прохождащото му ранчо да успее. Цялото му семейство – брачната половинка му Никол и двете им деца Лара и Дилън, са се научили да се приспособяват към живота в одалечената пустота измежду красивата природата.

Запознайте се още с ветерана Рой Мълвахил , легенда на долината Немая, Еймъри Филипс – някогашен първенец по родео с бикове и диви коне, и „ говорещият с коне “ Майк „ Хоук “ Хокридж .

„ Диви коне “ – дебютира по в събота, 6 ноември, и ще се излъчва премиерно всяка събота в 18:10 часа, с повтаряне в неделя след 09:30 часа и четвъртък в 20:00 часа.


оставя природата да опише личната си вдъхновяваща приказка – красива и изумително жестока. С безапелационни истории от хора, които са очевидци на събитията, от близко, персонално и с доста страст. За цялостната стратегия следете. Следете ни и на

*Xeni Gwet’in First Nations Government е една от шестте общности, които образуват Tŝilhqot`in Nation, ситуирана в обичайна територия Tŝilhqot`in на към 200 км на запад от Уилямс Лейк. Общността Xeni Gwet’in е формирано от към 400 потомци на прародители, които са били тук от незапомнени времена. Хората от Xeni Gwet’in постоянно са управлявали, приспособили, употребили и поддържали земята си и неповторимата си система на ръководство.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР