В документа, подаден от баварците в патентното ведомство, се посочва,

...
В документа, подаден от баварците в патентното ведомство, се посочва,
Коментари Харесай

BMW модифицира радикално конвенционалния волан

В документа, подаден от баварците в патентното ведомство, се показва, че кормилото, който прилича джойстик, ще се употребява за " отчасти самостоятелни транспортни средства ". Патентът разказва устройството като " дръжка " на кормилото, която може да бъде отстранена за улеснение, когато автопилотът е включен.

Съдейки по изображението, джойстиците са два и ще се употребяват за ръководство на селектора на предавките, а сходни превключватели са огледални и на двете дръжки. Ще напомним, че през март BMW патентова различен друг волан, също планиран за коли със независимо ръководство. Волан, който трансформира формата си при прекосяване от самостоятелно към ръчно ръководство.

Компанията има вяра, че трансформацията на кормилото ще може да притегли вниманието на лидера по-бързо при незабавни случаи, в сравнение с посредством образни предизвестия. Какви коли ще получат нововъведението, към момента не се знае. Днес множеството нови BMW-та имат самостоятелност от равнище 1 по интернационалната канара на SAE. Тя допуска съществуването на няколко асистенти на лидера - да вземем за пример системи за отбягване на стълкновение и различаване на пешеходци.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР