В документа, който депозирахме пред ръководството на партията, става дума

...
В документа, който депозирахме пред ръководството на партията, става дума
Коментари Харесай

Георги Пирински с тежка атака към Нинова и ръководството на БСП

В документа, който депозирахме пред управлението на партията, става дума за позиция. Хората, които сме подписали този документ, нямаме за цел да нападаме водача на партията Корнелия Нинова. Говорим за една груба интервенция във вестник "Дума ". Вестник "Дума " е доста значима част от партията и не може по този начин да се подменя основният редактор. Говори се, че изданието не било опозиционно, само че подозренията са напълно други.

Това сподели в предаването "Още от деня " евродепутатът от Българска социалистическа партия Георги Пирински. "Националният съвет на партията е органа, който би трябвало да взима политическите решения. Това в последно време изобщо не се употребява. Не може от през днешния ден за на следващия ден да се реши, че основният редактор на вестник "Дума " не става. Що за процедура е това? В момента Нинова прибягва до остарялата тактичност - дайте да не приказваме всъщност, а да упрекваме и атакуваме тези, които имат друго мнение. Що за мислене може да породи догадка, че измежду нас има олигарси и хора, подготвени да подписват покупко-продажби с ръководещите. Това е неприемливо. Зад документа стоим с имената си и е несериозно да се приказва за такива неща. Националният съвет не приказва всъщност и мълчи ", безапелационен беше Пирински.

"Не мога да разясня претекстовете на вота на съмнение. Не вземам участие в тяхното правене. Според мен парламентарната естрада може да се употребява, с цел да разгласяваме своите хрумвания и "Визия за България ". Да, Българска социалистическа партия сега е съпротива, която стресна ръководещите, само че за жалост не можем да се превърнем а безапелационна опция на настоящето ръководство. Това е притеснителното. Позицията на партията за Истанбулската спогодба буди мощни подозрения и неразбиране измежду нашите европейски сътрудници. Темата за Истанбулската спогодба не беше разисквана в Националниясъвет. Тезите за конвенцията в началото бяха изказани еднолично от Корнелия Нинова. Ако би трябвало да се вгледаме в Унгария, ще забележим една привидна добра система. Реално там на власт е една върхушка, която инжектира доста нездравословен шовинизъм в унгарското общество и печели от това, че е на власт. Това не би трябвало да позволяваме да се случва в България. Аз не участвах в гласуването на отчета за Унгария в Европарламента. Ако бях там, щях да гласоподавам "за " отчета и "против " Орбан ", разкри Георги Пирински.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР