В документа, който депозирахме пред ръководството на партията, става дума

В документа, който депозирахме пред ръководството на партията, става дума ...

Георги Пирински с тежка атака към Нинова и ръководството на БСП.


В документа, който депозирахме пред ръководството на партията, става дума за позиция. Хората, които сме подписали този документ, нямаме за цел да атакуваме лидера на партията Корнелия Нинова. Говорим за една груба намеса във в-к "Дума". Вестник "Дума" е много важна част от партията и не може така да се подменя главният редактор. Говори се, че изданието не било опозиционно, но съмненията са съвсем други.

Това каза в предаването "Още от деня" евродепутатът от БСП Георги Пирински. "Националният съвет на партията е органа, който трябва да взима политическите решения. Това напоследък въобще не се ползва. Не може от днес за утре да се реши, че главният редактор на в-к "Дума" не става. Що за практика е това? В момента Нинова прибягва до старата тактика - дайте да не говорим по същество, а да обвиняваме и нападаме тези, които имат различно мнение. Що за мислене може да породи хипотеза, че сред нас има олигарси и хора, готови да сключват сделки с управляващите. Това е недопустимо. Зад документа стоим с имената си и е несериозно да се говори за такива неща. Националният съвет не говори по същество и мълчи", категоричен беше Пирински.

"Не мога да коментирам мотивите на вота на недоверие. Не участвам в тяхното изготвяне. Според мен парламентарната трибуна може да се използва, за да разгласяваме своите идеи и "Визия за България". Да, БСП в момента е опозиция, която стресна управляващите, но за съжаление не можем да се превърнем а убедителна алтернатива на сегашното управление. Това е притеснителното. Позицията на партията за Истанбулската конвенция буди силни съмнения и недоумение сред нашите европейски партньори. Темата за Истанбулската конвенция не беше обсъдена в Националниясъвет. Тезите за конвенцията първоначално бяха изказани еднолично от Корнелия Нинова. Ако трябва да се вгледаме в Унгария, ще видим една привидна добра система. Реално там на власт е една върхушка, която инжектира много вреден национализъм в унгарското общество и печели от това, че е на власт. Това не трябва да допускаме да се случва в България. Аз не участвах в гласуването на доклада за Унгария в Европарламента. Ако бях там, щях да гласувам "за" доклада и "против" Орбан", разкри Георги Пирински.

Източник: novini.bg