В доклада се констатира, че през последните месеци, след доклада

...
В доклада се констатира, че през последните месеци, след доклада
Коментари Харесай

Екатерина Захариева: Докладът на ЕК е обективен

В отчета се установи, че през последните месеци, след отчета от края на 2017 година България е траяла с напъните си да извърши рекомендациите в него. И предвид на оценката Европейска комисия смята, че някои рекомендации към този момент са изпълнени и могат да се смятат за краткотрайно затворени. Това сподели на брифинг в Министерски съвет вицепремиерът Екатерина Захариева откакто Европейската комисия оповести по-рано мониторинговия отчет за страната ни.

. "Докладът на Европейска комисия отразява обективно устрема на всички институции за промяна в правосъдната система ", сподели Захариева.

Тя добави, че съгласно сегашния отчет Механизмът за България може да бъде завършен до края на мандата на тази Комисия.

В известието към отчета за първи път се отбелязва "значителното утежняване през последните години на медийната среда в България, което рискува да ограничи достъпа на обществото до информация и може да има негативно влияние върху независимостта на правораздавателната система посредством офанзиви в някои медии против съответни съдии. "

"Българското държавно управление няма по какъв начин да оказва въздействие, тъй като това ще бъде цензура, в никакъв случай не сме си го разрешавали, на българските медии. Ще изтъквам, нашият министър председател е казвал, че това е отговорност на самите медии, в това число и за това да се въздържат от автоцензура ", сподели Захариева.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР