В доклада от испанската полиция до МВР по случая „Барселонагейт“

...
В доклада от испанската полиция до МВР по случая „Барселонагейт“
Коментари Харесай

Кирил Петков: Има снимки на Борисов по „Барселонагейт“, които получихме

В отчета от испанската полиция до Министерство на вътрешните работи по случая „Барселонагейт“ има фотоси на Бойко Борисов. Но не го уличават непосредствено, а споделят, че съгласно тях има забъркани висшестоящи лица в тази спекулация.

Този коментар във връзка данните от Испания, че в „Барселонагейт“ може да има пране на пари направи министър председателят Кирил Петков пред bTV.

Снимките на някогашния министър-председател в испанския отчет са поставени като евентуална съгласуваност, добави още Петков.

„Всички тези служби – испанските, американските – те не желаят дипломатически скандал. Те ни подават информацията, само че никой няма да ни свърши нашата работа. Парите са пристигнали от България през български политици с пране на пари. Това е подадена топка, по която да се работи, с цел да се стигне до присъди. А единствените които работят са журналистите“, сподели още министър председателят във връзка испанския отчет.

Испанските управляващи ни дават образец за пране на 5 милиона евро, напомни още Петков.

„Новата КПКОНПИ няма да е различна прокуратура, само че ще е от хора, които са доста стимулирани и толкоз да са ясни доказателствата, че даже прокуратурата да няма избор. Правим всичко допустимо да напреднем, само че обвиняванията и присъдите са в една друга власт, на която няма да влияем. МВР и ДАНС имат цялостната независимост, няма нито един човек, който да бъде закрилян“, съобщи министър-председателят.

„Няма наши и ваши хора, има хора, които желаят да изчистят България и тези от остарялата система, които желаят да се задържат по-дълго. В момента вършим лист на българи от чужбина с обучение за антикорупция и Министерство на вътрешните работи и желаеме да ги притеглим тях. Нямам доверие на Иван Гешев, тъй като той си е ходил на питейни заведения с тези хора и шансът една заран да се разсъни и да почне да чисти системата, е нулев. Щом толкоз доста обществена информация е на всички места и по едно и също време нямаме присъди и същински следствия, очевадно е, че тази система не работи. Най-добре за всички нас е той да си подаде оставката. Включително и за него. Да създадем избор сред няколко човека“, съобщи още Петков.

„Ако Русия реши, има цялата образувана бойна група да влезе в Украйна. Оттук нататък е въпрос на политическо решение на Владимир Путин. Аз персонално не преставам да се надявам, че няма да има война, че това са блъфиращи ходове. В България би трябвало да застанем с ясни позиции по няколко неща. Първото е да сме сигурни, че сме обследвали всички разновидности и сме минимизирали риска за българските жители от другите отрицателни обстановки. Една от тях е в случай че влезе Румия в Украйна и се наложат строги ограничения, а Русия отвърне с ответни марки, в това число и прекъсването на газа, която за нас би бил огромен удар. Ако това се случи, имаме разновидности да запазим енергийната систума на България. Вече съм в диалози с Еврокомисията, с цел да можем да спрем отчасти износа на ток и българските семейства да имат задоволително сила. Обследват се разновидности за полутечен газ през грйъцката връзка. Това ще е тематика и на визитата на вицепремиера Асен Василев и на енергийния министър Александър Николов  в САЩ“.

Това сподели министър председателят Кирил Петков в предаването „Лице в лице“ по bTV.

„Едновременно с това се уверихме, че имаме гориво за АЕЦ Козлодуй за две години напред, тъй че там нямаме риск“, увери министър-председателят.

„От друга страна е значимо България да застане на страната на Европейски Съюз. Трябва да наподобява, че всички приказваме в един глас“, уточни той.

Всеки от съдружните сътрудници ще има номинация за Българска народна банка, разяснява още министър-председателят на въпрос дали „Продължаваме промяната“ ще предложи преподавателят Илиян Михов за поста.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР