„В доклада на Комисията за енергийно и водно регулиране има

...
„В доклада на Комисията за енергийно и водно регулиране има
Коментари Харесай

Таско Ерменков: В доклада на КЕВР липсват отговори на важни въпроси

„ В отчета на Комисията за енергийно и водно контролиране има няколко минуса, които би трябвало да получат своя отговор. Яснота липсва. " Това съобщи националният представител Таско Ерменков от трибуната на Народното събрание. Той уточни, че първият въпрос, който няма своя отговор е на какво се дължи спадът на приходите на КЕВР от санкции и наказания. „ Дали са по-малко направените инспекции от комисията или тя е подобрила своята работа и по тази причина има по-малко приходи от санкции? Отговор на този въпрос в отчета липсва ", сподели Ерменков.
„ Притеснително в отчета е и това, че от 28 каузи, КЕВР е изгубила 24, а другите 4 са в положение на разглеждане. Този факт не покачва престижа на комисията и доверието на хората в нея. ", разяснява социалистът.
Таско Ерменков уточни, че още веднъж няма развиване с инспекциите, които е трябвало да бъдат направени по повод подозренията за операция на Българската самостоятелна Енергийна борса. „ Вече втора година нямаме отговор и на този въпрос, а той касае цената на електрическата енергия за огромните промишлени предприятия, визира цената на електрическата енергия, която влиза в цената на крайните артикули и въздейства на цялата стопанска система на страната и нейната конкурентноспособност ", уточни националният представител. Той осведоми, че заради тези аргументи парламентарната група на Българската социалистическа партия ще се въздържи при гласуването на този отчет.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР