В доклад на Световния съвет по туризъм и пътешествия (WTTC),

...
В доклад на Световния съвет по туризъм и пътешествия (WTTC),
Коментари Харесай

Най-зависимите от туризма градове в света

В отчет на Световния съвет по туризъм и пътешествия (WTTC), мексиканският курорт Канкун е избран като града в света с най-висока взаимозависимост от туризма. Този бранш генерира съвсем половината от брутния вътрешен артикул на обитаемото място - 49,6%, написа Lonelyplanet.

До 1972 година Канкун е бил нормално рибарско населено място, което по-късно се трансформира в известен международен курорт. В момента 63% от задграничните туристи, посещаващи града, са жители на Съединени американски щати.

Второ място по този индикатор в листата на WTTC се заема от мароканския град Маракеш с 30,2% принос на туризма в стопанската система на селището. Една трета от посещаващите арабския град туристи са французи.

На трето място в тази ранглиста е китайският град със специфичен административен статут - Макао. В някогашната португалска колония приходите от туристическия отрасъл, най-вече свързани с хазарта, съставляват 29,3% от брутния вътрешен артикул на града.

Сред петте най-зависимите от туризма градове в света влизат още американския Орландо - 18,7% Брутният вътрешен продукт и турския Анталия - 17,6% от Брутният вътрешен продукт.

В Топ 10 на най-зависимите от туризма градове в света влизат още Венеция, Дубровник, Дубай, Лас Вегас и Бангкок.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР