В Договора за добросъседство има доста гаранции, ако се изпълнява

...
В Договора за добросъседство има доста гаранции, ако се изпълнява
Коментари Харесай

Захариева за Северна Македония: Те разчитаха, че някой ще дойде и ще се скара на България

 В Договора за добросъседство има много гаранции, в случай че се извършва в дух на благосклонност ще преодолеем отворените въпроси. Това съобщи в студиото на " Панорама " вицепремиерът и министър на външните работи за връзките на България с Република Северна Македония.

Няма да седна да нападам прилежаща страна с подправени опорки. Няма да вървим по техния метод, сподели Захариева.

Тя изрази страдание, че незабавно, откакто страната е била призната в НАТО, е почнало закъснение малко по малко на осъществяването на контрактуваното.

Има ясна наредба във връзка с езика на омразата, освен, че не се подхващат дейности да се ограничи, само че то ескалира. Има разпореждания във връзка с увеличение на стопанската система сред двете страни, вложенията, имаме редица сигнали от българския бизнес за това, че се основават непотребни административни спънки, сподели Захариева. Посочи, че няма придвижване по взаимните инфраструктурни планове.

По думите ѝ всяко председателство се пробва да убеди страната, която не желае да одобри преговорната рамка, в тази ситуация България, да го направи.

Вицепремиерът сподели още, че страната ни е подготвена във всеки един миг да каже " Да " на договарянията със Скопие, само че не и под напън.

" Те разчитаха, че някой, не знам кой... Вашингтон ли, Берлин ли... ще наложи, ще пристигна, ще се скара на България. И България ще не помни националния си интерес и ще каже " Да ", без те да създадат нищо ".

За Брекзит Захариева сподели, че от предходната година приканват българите да се снабдят с паспорти, огромна част от българите са уредили статута си на Острова. Студентите ще би трябвало да аплайват за визи
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР