В договора има член, който поставя държавното предприятие в зависимост

...
В договора има член, който поставя държавното предприятие в зависимост
Коментари Харесай

КЗК погна bTV за милионите от тотото

В контракта има член, който слага държавното дружество според от малкия екран за години напред
Комисията за защита на конкуренцията подхвана бТВ за скандалния контракт с тотото, който слага държавното дружество според от малкия екран за години напред.

ВИЖ ОЩЕ: Как bTV глътна 8 милиона от държавно дружество

Комисия за защита на конкуренцията образува произвеждане против срещу малкия екран, известна към този момент като Божков ТВ (bTV) ТВ поради огромната естрада, която дава на олигарха дезертьор от правораздаването Васил Божков. Подробностите към контракта на стойност над 8 милиона лв., който облагодетелства бТВ, разкри в свое следствие на БЛИЦ.

Документи демонстрираха по какъв начин голяма сума се е вляла в малкия екран за сметка на българския спорт. Фирми на Божков пък са се облагодетелствали от това. Проверка разкри, че за подписването на договора е употребена малка врата в Закона за публичните поръчки даваща опция за контракти с снабдители на медийни услуги възложителите да не ползват наредбите на Закон за обществените поръчки. Освен това контрактът задължава тотализатора да не популяризира в главния съперник на бТВ - Нова телевизия, и да одобри своя главен съперник - лотарията на Васил Божков, с повече рекламно време от това за тотото.

От предмета на въпросния контракт излиза наяве и други притеснителни условия, а точно, че не спортният тотализатор диктува изискванията на контракта, а " BTV медия груп ". Доказателство за това е, че член 1. (11). слага държавното дружество според от малкия екран за години напред. Това е скрепено с експлицитна уговорка за ограничение правото на тотализатора да договаря и подписва контракт с главния съперник " Нова броудкастинг груп " за цели 6 месеца.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР