В Добруджа е учредена първата асоциация на производителите на лавандула.

...
В Добруджа е учредена първата асоциация на производителите на лавандула.
Коментари Харесай

Защитаваме марка Добруджанско масло от лавандула

В Добруджа е учредена първата асоциация на производителите на лавандула. Целта на сдружението е да сме обединени, с цел да се борим за по-добри условия, на които да продаваме, сподели Петър Христов, ръководител на новосъздадената Национална асоциация на производителите на етерични масла, заяви Агри.бг.

Една от главните аргументи за обединяването е нестабилният пазар. В нея ще членуват и дребни и огромни поризводители. Освен това ще се търси опция за легитимиране на марката Добруджанско лавандулово масло.

Асоциацията има зад тила си към този момент учредително заседание и едно общо заседание, което се състоя на 10 август в Добрич. Седалището е там, тъй като в Добруджа е съсредоточено огромна част от производството на лавандула, маточина, бял равнец, немска лайка. Членовете към този момент са 60, следва да се привлекат производители и от други области.

Легитимация

Една от задачите на членовете на Асоциацията е да се легитимират като производители пред непознатите пазари. За задачата обмислят членуване в интернационалните организации. Искаме да разберем от какво имат потребност огромните международни търговци и да забележим какво ние можем да предложим, сподели петър Христов. Целта е поризводителите да се нагодят по отношение на пазара, тъй като има сортове, които дават огромни дбиви, само че не са положително качество на маслото.

Търговско сдружение

За да търгуват свободно на интернационалните пазари, от Асоциацията обмислят да основат лично ЕООД, което да договаря най-хубавите условия за член-производителите.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР