В Добричка област са осигурени инвестиции за 4 890 000

...
В Добричка област са осигурени инвестиции за 4 890 000
Коментари Харесай

В Добричка област са осигурени инвестиции за близо 5 милиона лева чрез местните инициативни групи

В Добричка област са обезпечени вложения за 4 890 000 лв. посредством четирите локални инициативни групи, подкрепили планове по европейски стратегии, оповестяват от Областния информативен център /ОИЦ/.

Местната инициативна рибарска група "Шабла - Каварна - Балчик " ще употребява запас от над 901 000 лв. за създаване на морски клуб в рибарското населено място Кария, за нова спортна инфраструктура - стадиони за футбол, кортове за тенис, алея с пана за рибарския живот, в Балчик.

Ремонтират постройките, в които ще се обитават новите обществени услуги на Община Бургас

Част от финансовите средства по програмата "Морско дело и риболовство " ще употребява и компания от рибарския бранш в Каварна за доставка на ново техлологично съоръжение и обзавеждане, показват от ОИЦ. Четири аграрни стопанства в община Тервел ще бъдат осъвременени със закупуване на нова земеделска техника, машини и съоръжение посредством локалната инициативна група.

С финансиране по Програмата за развиване на селските региони ще бъде реновирана и част от централния площад "Стария дъб " в Тервел и ще бъде построен център за обществени услуги в село Безмер, допълват от ОИЦ.

В Добричката община обезпечените запаси ще се употребяват за възобновяване на завод за преправка на мляко в село Котленци, за закупуване на професионално съоръжение за Домашния обществен патронаж и други.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР