В Добричка област инвестициите за закупуване на земя намаляват с

...
В Добричка област инвестициите за закупуване на земя намаляват с
Коментари Харесай

Намаляват инвестициите за закупуване на земя в Добричко

В Добричка област вложенията за закупуване на земя понижават с 5.2 пункта на годишна база, оповестяват от териториалното статистическо бюро-Североизток последните систематизирани данни за придобиването на дълготрайни материални активи през 2017-а.

Вложенията в земя съставляват 5.8 на 100 от целия размер на направените вложения през годината. Общо в аграрния бранш през 2017-а са вложени 118 600 000 лв. за дълготрайни материални активи.

Във всички браншове на стопанската система в Добричка област средствата за закупуване на дълготрайни материални активи доближават 335 700 000 лв. като е маркиран растеж с 14.3 на 100 спрямо миналата година. Най-много вложения в размер на 130 300 000 лв. са направени в бранша на услугите - търговия, ремонт на коли, превоз, депозиране и пощи, хотелиерство и ресторантьорство, показват от статистическото бюро. Този бранш и селскостопанският бранш дружно образуват 74.1 на 100 от общия размер разноски за материални активи.

В променената конструкция на разноските за придобиване на активи по типове се вписва и спадът с 1.1 пункта на вложенията в транспортни средства. Намаляват и разноските - с 0.1 пункта, за машини, индустриално съоръжение и инсталация.

В същото време се отбелязва растеж от 4.7 пункта на вложенията в здания, строителни уреди и структури, съгласно статистическите данни.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР