В Добрич стартира интерактивна образователна игра „Търси се България“, съобщи

...
В Добрич стартира интерактивна образователна игра „Търси се България“, съобщи
Коментари Харесай

С интерактивната игра „Търси се България“ в Добрич ще учат историята

В Добрич започва интерактивна просветителна игра „ Търси се България “, заяви през днешния ден основателят на плана Надежда Иванова от районния музей в града. Участниците в играта ще би трябвало да изтеглят гратис мобилно приложение. Целта е децата да бъдат подтиквани да учат за историята на родния си град, само че и да се забавляват. Маршрутът обгръща символни места в Добрич, свързани с историята му.
Една от дилемите е да се познае тежестта на корабно оръдие, взело участие в борбата край нос Калиакра през 1791 година, а сега е експонат в музея в Добрич.
Отборите, които ще се включат в играта, би трябвало да се записват, а админ ще следи рейтинга. Вече са направени проби. „ Търси се България “ е и игра за сближение на тимовете. В нея могат да вземат участие както възпитаници, по този начин и възрастни.
В създаване на играта са се присъединили и учениците от частната езикова гимназия „ Райко Цончев “ – Лидия Лазарова и Кристиян Найденов.
Община Добрич е осигурила на спечелилите екскурзия до силистренското село Кайнарджа. Малко прочут факт е, че тук през 1774 година е подписан Кючюккайнарджийския кротичък контракт сред двете воюващи империи - Русия и Турция. Договорът поставя завършек на петата руско-турска война, която Екатерина II води против султан Мустафа III. По силата на този контракт Русия получава Керч и няколко черноморски пристанища на Кримския полуостров, възобновени са Молдова и Влашко, а Русия може от тяхно име да се меси във Високата врата.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР